Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

09.08.2023

Mufloni patří neodmyslitelně k naší nemocnici a jsou takovým naším nekorunovaným maskotem. V rámci českých nemocnic, a dá se říci i v rámci min. Evropy, tvoří určitou raritu, která nemá obdoby v žádném jiném zdravotnickém zařízení. Aktuálně tvoří veliké stádo, které čítá přibližně kolem sto muflonů a "muflonek".

09.08.2023

Nejčastější zdravotní komplikací, která Čechy postihne přimo na dovolené, nebo po návratu, je průjem. Podle MUDr. Stanislavy Šimkové, primářky Infekčního oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), by cestovatelský průjem neměli podceňovat senioři, děti a imunitně oslabení jedinci. Zároveň uvedla, že na cestovatelský průjem většinou nezaberou léky, ale přísná dieta a zavodňování. Proč nepomůže kola nebo piškoty? A kdy se vydat s průjmem k lékaři?

03.08.2023

Začal již 22. ročník prestižní soutěže Sestra roku, ve které se oceňují ti nejlepší z nejlepších z řad zdravotních sester či pečovatel a pečovatelů v sociálních službách. I v letošním roce tomu nebude jinak. Do finále soutěže se za Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) úspěšně probojovala naše vrchní sestra z Interní kliniky 3. LF UK paní Mgr. Karolína Vaicová. Hlasovat pro ni můžete v anketě již od 1. srpna, a to na webových stránkách: https://www.soutez-sestraroku.cz/hlasovani/.

03.08.2023

Dárcovství krve, to bylo tématem reportáže v Krimi zprávách na CNN Prima News, a to u příležitosti zahájení II. ročníku výzvy „I tobě v žilách koluje naše krev!“, která odstartovala na Transfuzním oddělení ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) a pokračuje dál. Kampaň na podporu dárcovství krve potrvá dva měsíce a tradičně ji vyhlásili složky IZS (Police ČR, HZS Praha a ZZS) s cílem zapojit veřejnost do této akce.

02.08.2023

Policie ČR společně s hasičským sborem Prahy a Zdravotnickou záchrannou službou v úterý odstartovala kampaň vyzývající k dárcovství krve. Kampaň začala jako první ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Navazuje tak na loňský první ročník, během kterého se podařilo zaznamenat skoro 16 tisíc odběrů. Kampaň probíhá od 1. srpna do 30. září a cílem je rozšířit povědomí o bezpříspěvkovém darování krve a tím pomoci transfuzním stanicím najít nové dárce.

01.08.2023

Dnešním dnem odstartovala ve FTN veřejná výzva složek IZS směrem k veřejnosti pod názvem – „I TOBĚ V ŽILÁCH KOLUJE NAŠE KREV“. Akce je zaměřena na darování krve, která je nenahraditelná a hraje hlavní roli v záchraně lidského života. Do akce se kromě naší nemocnice a veřejnosti také zapojili: Policie České republiky, Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy a HZS Praha. Děkujeme všem za spolupráci a podporu!

28.07.2023

Dar ve výši 100 tisíc korun putoval na Onkologickou kliniku 1. LF UK ve FTN s cílem vybavit novým nábytkem zdejší pracovnu zdravotních sester. Záměr se časem podařilo zrealizovat a výsledkem je příjemné a moderní pracovní prostředí. Původní stav pracovny byl delší dobu už nevyhovující a byla potřeba jeho obnova. Ta se nakonec povedla a veliké poděkování tak patří dárci panu Milanovi Švehelkovi, které se rozhodl tímto způsobem podpořit onkologické pracoviště ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN).

28.07.2023

Před časem získala naše Onkologická klinika 1. LF UK ve FTN finanční dar ve výši 151 000 Kč od spol. JourneyMan CZ a jejich partnerů, a to v rámci akce Black Movember. Dar byl určen na podporu aktivit kliniky a zvelební pracovních prostor. Netrvalo dlouho a výsledek se dostavil v podobě zcela nových úložných skříní, které jsou důležité pro ukládání například spisů, různé dokumentace a dalších pracovních věcí. Jedná se o dřevěné skříně, které byly doslova ušity na míru potřebám kliniky.

27.07.2023

Tak se jmenuje výzva složek IZS směrem k veřejnosti, která startuje už 1. srpna! Zapojte se do ní i letos a darujte svou krev, která je nenahraditelná a můžete tím zachránit lidský život. I v letošním roce je do této výzvy opět zapojena naše Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN), resp. Transfuzní oddělení, které najdete v pavilonu B2-zadní vchod.

19.07.2023

Vedení FTN velice děkuje zaměstnancům z hotelu Hilton Prague za hezkou myšlenku a iniciativu v podobě uspořádat DĚTSKÝ DEN pro malé děti z našeho Dětského centra s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií (DC), který se u nás před časem konal. Celou akci vymysleli, zajistili a uspořádali zaměstnanci hotelu s cílem udělat radost, vykouzlit úsměv, a hlavně pobavit ty nejmenší. Což se povedlo na výbornou!

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.