Oxymetry pro Interní kliniku díky štědrosti a podpoře. Děkujeme!

22.12.2021

Mikulášská aukce obrazu „Muflon Pepa“ od autorky Renaty Kocianové má již svého majitele. Stala se jím Tereza Sedláková z Modřan, která obraz vydražila za celkovou částku 6 tisíc korun. Zároveň se ale rozhodla, že obraz věnuje zpět nemocnici, protože mufloni k ní neodmyslitelně patří a jsou její živou součástí. S nadsázkou se dá říci, že muflon je takovým nekorunovaným maskotem Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Součástí aukce byl a je stále prodej autorského kalendáře na rok 2022 pod názvem „Toulky přírodou I“. Díky vydražené částce obrazu a výtěžku z prodeje kalendáře se povedlo vybrat potřebnou částku, za kterou bylo pořízeno několik oxymetrů pro Interní kliniku 3. LF UK ve FTN, a to díky podpoře a iniciativě uvedené autorky.

Je důležité také uvést, že paní Sedláková svým milým gestem chtěla zároveň poděkovat všem zdravotníkům za jejich práci a nasazení, protože sama poznala, jaké to je být pacientkou s velmi těžkou plicní embolií a být odkázána na zdravotní péči lékařů a sestřiček na JIP v rámci Interní kliniky, kde jí doslova zachránili život. „Touto cestou bych jim všem ráda poděkovala a vyzdvihla jejich náplň práce a poslání. Velmi si vážím jejich práce a jsem ráda, že jsem se dostala do rukou odborníků právě ve vaší nemocnici. Měla jsem čas při hospitalizaci přemýšlet a přehodnotit spoustu svých postojů. Vím, že nedokáži slovy popsat vše, co bych chtěla říci a vaši zaměstnanci si to opravdu velice zaslouží,“ poděkovala zdravotníkům Tereza Sedláková.

„Chtěl bych upřímně poděkovat paní Tereze Sedlákové za její vyjádřenou podporu vůči našim zdravotníkům a zároveň velice děkuji za věnovaný obraz, který v rámci aukce vydražila. Tento obraz bude vystaven na reprezentativním místě naší nemocnice. Chci zároveň poděkovat autorce obrazu paní Renatě Kocianové za její iniciativu a rovněž velikou podporu vůči naší nemocnici. Velice mě potěšil její nápad zakoupit a věnovat oxymetry pro naší Interní kliniku. Vážím si takového daru a ještě jednou děkuji,“ poděkoval ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Kalendář „Toulky přírodou I“ na rok 2022 je stále v prodeji, a to ve FTN kavárně či v hlavní vrátnici nemocnice nepřetržitě. Pokud hledáte originální vánoční dárek, pak tento může být pro Vás dobrý typ!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.