Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

15.12.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se poprvé realizovala resekce tzv. hluboké infiltrující ENDOMETRIÓZY na nejmodernějším robotickém systému současnosti s názvem Da Vinci. Jedinečná akce svého druhu daVinci DIE MASTERCLASS byla zaměřena na komplexní chirurgickou léčbu hluboké infiltrační endometriózy pod vedením jednoho z největších expertů v tomto oboru prof. Gaby Moawade z Washingtonské univerzitní nemocnice (mj. zakladatel CEAPS -The center for Endometriosis and Advanced Pelvic Surgery).

08.12.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) získala Cenu ministra zdravotnictví za rozvoj dobrovolnictví ve zdravotnictví (Cena) pro rok 2023. Ocenění předal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek zástupům nemocnice během čtvrtečního slavnostního večera v Emauzském opatství. Cenu převzali ředitel FTN Zdeněk Beneš, náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Jaroslava Mrkvičková, vedoucí Centra podpůrné péče ve FTN Romana Hrabáková a koordinátorka dobrovolníků pro dětská oddělení Lada Černá. V letošním roce bylo na Cenu nominováno celkem 13 poskytovatelů zdravotních služeb lůžkové péče a odborná porota nakonec vybrala za vítěze právě FTN, a to za popularizaci dobrovolnictví ve zdravotnictví formou osvětových akcí, PR aktivit, rozvojem teoretických a praktických znalostí dobrovolníků.

08.12.2023

Na ministerstvu zdravotnictví dnes byla za účasti předsedy vlády podepsána dohoda, která má za cíl ukončit protest lékařů a nastavuje další kroky v oblastech vzdělávání, pracovních podmínek a odměňování. Příjmy lékařů dle dohody v lůžkových zařízeních vzrostou o pět až patnáct tisíc korun měsíčně, a to podle stupně dokončeného vzdělání. Odměňování všech dalších zdravotníků i nezdravotnického personálu nemocnic vzroste o pět procent.

07.12.2023

FTN upozorňuje na možný padající led a těžký sníh ze střech budov v nemocnici, a to z důvodu oblevy. Při pohybu v areálu nemocnice v bezprostřední blízkosti pod střechami pavilonů je nutné být velice opatrný a raději zvolit jinou bezpečnější cestu.

06.12.2023

Mikuláše v rouchu, s dlouhými vousy a velkou berlou doprovázeli hodný anděl a čtyři neposední čerti. Tihle všichni oživili chodby dětské chirurgie Fakultní Thomayerovy nemocnice. Jen občas došlo na dětské slzičky, v tom případě hned nastoupila andělská Sabina Laurinová, aby situaci zachránila. Děti díky dárkům, sladkostem a focení s herci přišly na malou chvíli na jiné myšlenky, protože fanoušků seriálu ZOO se v pokojích našlo dost.

06.12.2023

Po celém Česku chodí tradičně 5. prosince Mikuláš, čert a anděl. Ti odměňují děti sladkostmi anebo také uhlím, podle toho, zda byly hodné, nebo ne. Mikuláš s družinou se vydali mimo jiné na dětskou neurologii pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice. Nadílku od tváří televize Nova dostaly děti, které nemohly sváteční den trávit doma s rodiči.

05.12.2023

České zdravotnictví se potýká s málo známými fenomény, které však zásadně ovlivňují život lékařů i pacientů. Podle lékařů z mezinárodní iniciativy Choosing Wisely dochází k nadužívání léků i diagnostických prostředků. Proč k takové praxi dochází a jak může nadměrné užívání léků a vyšetření ohrozit pacienty? I na tyto otázky odpovídá lékař internista MUDr. Dan Rakušan z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN).

05.12.2023

Mezi průvodní jevy plicní fibrózy patří zhoršená dušnost, popřípadě kašel, ale i váhový úbytek a další potíže. Svůj příběh přijde vyprávět pan Vladimír, který se léčí novinkovou biologickou léčbou. Hostem ve studiu byla i prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK z Fakultní Thomayerovy nemocnice.

27.11.2023

Transfuzní oddělení ve FTN nutně hledá dárce s krevní skupinou 0+ a 0-. Aktuálně je těchto krevních skupin veliký nedostatek. Přijďte k nám darovat svou krev a můžete tím zachránit někomu život!

23.11.2023

FTN upozorňuje, že od 23. 11. dojde k omezení návštěv na Pneumologické klinice 1. LF UK, a to z důvodu aktuální epidemiologické situace v souvislosti s vysokým výskytem respiračních nemocí. Návštěvy budou možné pouze po individuální dohodě s ošetřujícím či vedoucím lékařem, a to u pacientů v závažném zdravotním stavu či v terminálním stádiu nemoci. Omezení návštěv platí až do odvolání.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.