Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

28.06.2024

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) dotáhly do zdárného konce společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které byly poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR), a to částkou ve výši 23 099 715 Kč.

24.06.2024

V květnu 2024 se v naší porodnici (pavilon U) ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) narodilo celkem 170 miminek. Nejvíce bylo Viktorií a Samuelů. Všem maminkám a jejich dětem přejeme hlavně pevné zdraví, štěstí a pohodu.

17.06.2024

V Praze ve Fakultní Thomayerově nemocnici znovu otevřeli budovu Pneumologické kliniky 1. LF UK a FTN po její generální rekonstrukci, která trvala bezmála rok a půl. Klinika patří mezi největší pracoviště v Praze i v rámci celé ČR a zaměřuje se na ty nejzávažnější plicní nemoci jako jsou nádory plic, tuberkulóza vč. multirezistentní formy TBC, těžká astmata, plicní fibrózy a řada dalších onemocnění. Projekt pod názvem „Energeticky úsporná renovace pavilonu G1 Fakultní Thomayerovy nemocnice“ byl financován díky EU dotacím v rámci Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP), ze státního rozpočtu a z vlastních zdrojů FTN. Celkové výdaje byly ve výši 326 mil. Kč, z toho 231 mil. Kč byl podíl ze státního rozpočtu prostř. Min. zdravotnictví a Min. životního prostředí v rámci EU dotací. Celkem 95 mil. Kč činily náklady z rozpočtu FTN.

14.06.2024

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně otevřena budova Pneumologické kliniky 1. LF UK a FTN, která po roce a půl prošla generální rekonstrukcí. Projekt pod názvem „Energeticky úsporná renovace pavilonu G1 Fakultní Thomayerovy nemocnice“ byl financován díky EU dotacím v rámci Operačního programu Životní prostředí (OP ŽP), ze státního rozpočtu a z vlastních zdrojů FTN. Celkové výdaje byly ve výši 326 mil. Kč, z toho 231 mil. Kč byl podíl ze státního rozpočtu prostř. Min. zdravotnictví a Min. životního prostředí v rámci EU dotací. Celkem 95 mil. Kč činily náklady z rozpočtu FTN. K ukončení stavebních prací došlo v březnu 2024. Po dobru realizace projektu byla klinika přestěhována do několika pracovišť v rámci celého areálu nemocnice.

07.06.2024

Nové pokoje se zvýšenu péčí byly slavnostně otevřeny na Interní klinice 3. LF UK, a to za účasti vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) a zástupců kliniky. Stavební úpravy pracoviště probíhaly dva měsíce a výsledkem jsou nové pokoje s kapacitou pro 5 pacientů. Zároveň vznikla i nová centrální moderní monitorovací recepce, která nabízí zdravotníkům lepší a komfortnější pracovní prostor.

04.06.2024

Naše Očkovací centrum ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) stále nabízí vakcíny proti černému kašli a dalším infekčním nemocem. Zásob je dostatek, tak neváhejte a přijďte se k nám poradit a nechat se naočkovat. Naši zdravotníci vám rádi poradí. Ochráníte tím sebe i své okolí.

30.05.2024

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal tradiční Dětský den a účast byla opravdu veliká. Přišly desítky dětí z okolních základních a mateřských škol. Jako každý rok akci pořádalo naše Dobrovolnické centrum.

29.05.2024

Pacientům i jejich návštěvám usnadňuje orientaci v areálu Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) nový interaktivní navigační systém. K orientaci poslouží samoobslužný infokiosek nebo mobilní telefon. Infokiosky jsou v nemocnici k dispozici dva, u hlavního vjezdu do areálu a v přístupové hale porodnice (pavilon U). Projekt nejprve prošel pilotním testováním, do ostrého provozu byl spuštěn na konci května. Systém oceňují i zástupci nemocnice. Že mnohdy může být orientace v areálu pavilonového typu složitá potvrzuje i její ředitel doc. Zdeněk Beneš.

28.05.2024

Termín „morbidní obezita“ se používá u lidí, kteří se dostanou na škále tělesné hmotnosti úplně nejvýš. Poměr jejich váhy a výšky přeskočil normu, nadváhu i obezitu prvního a druhého stupně. Právě morbidně obézní pacientku úspěšně operovali gynekologové teď v květnu v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici, a to pomocí robotického systému. Takový zákrok bývá komplikovaný kvůli vrstvám tuku i přidruženým nemocem, jako je cukrovka, vysoký krevní tlak nebo problémy se srdcem.

27.05.2024

Nový interaktivní navigační systém pro pacienty a návštěvníky nemocnice začal fungovat ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Z počátku jako pilotní projekt a nyní byl systém spuštěn do ostrého provozu. Jeho cílem je zjednodušit a zrychlit orientaci v rozsáhlém areálu zařízení. Pomocí moderního samoobslužného infokiosku nebo mobilního telefonu dovede člověka nejrychlejší cestou k hledanému cíli, a to i z pohodlí domova. K dispozici má FTN dva infokiosky, a to u hlavního vjezdu do areálu a v přístupové hale porodnice (pavilon U). Jde o ryze český systém, který byl vyvinut českou firmou.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.