Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

30.10.2023

Centrum podpůrné péče (CPP) ve FTN Vás zve na tradiční a oblíbený koncert Requiem od W. A. Mozarta v předvečer dne „Památky zemřelých“ ve středu 1. listopadu v 17.00 hod. v nemocniční kapli sv. Václava. Koncert je modlitbou a vzpomínkou na zemřelé a je věnován pozůstalým rodinám, zdravotníkům z FTN a ostatnímu personálu nemocnice jako poděkování za náročnou službu.

30.10.2023

Nynější Fakultní Thomayerova nemocnice v pražské Krči si připomíná 95 let existence. Na desáté výročí vzniku Československa ji otevřel sám prezident Masaryk. Domovy nesly jeho jméno a vybavením neměly ve střední Evropě obdoby.

26.10.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici [FTN] tento týden oficiálně skončila modernizace osvětlení a vytápění ve dvaceti pavilonech včetně zateplení sedmi z nich. Modernizaci FTN realizovala jako EPC projekt. Modernizace, která ve FTN začala loni na jaře, proběhla za plného provozu. Jenom tím výjimečná ale není. Energetické úspory nemocnici po dobu pěti let smluvně garantují dodavatelé EPC projektu [Energy Performance Contracting]. Jde o konsorcium společností Enesa z holdingu ČEZ Esco a Metrostav. Roční výše úspor energií odpovídá 2 500 tunám oxidu uhličitého. Každoročně nemocnice sníží náklady na energie o sedm milionů korun.

26.10.2023

O velkém centrálním projektu rekonstrukce budov a energeticky úsporných opatření ve Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) byla reportáž na CNN Prima News. V nemocnici totiž skončila po roce modernizace osvětlení a vytápění ve 20 pavilonech včetně zateplení sedmi z nich, a to za plného provozu. Největší modernizační projekt v nemocnici za posledních 50 let sníží každoročně náklady na energie o 7 mil. Kč. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2. Investiční opatření a stavební práce jsou ukončeny a projekt byl předán nemocnici. To vše a mnohem více zaznělo v reportáži po tiskového briefingu za účasti ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, generálního ředitele ČEZ ESCO Kamila Čermáka a dalších. Akce se konala také u příležitosti zahájení oslav 95. výročí FTN.

25.10.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) skončila modernizace osvětlení a vytápění ve dvaceti pavilonech včetně zateplení sedmi z nich, a to za plného provozu. Největší modernizační projekt v nemocnici za posledních 50 let sníží každoročně náklady na energie o 7 milionů korun. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2. Investiční opatření a stavební práce jsou ukončeny a projekt byl předán nemocnici. To vše a mnohem více zaznělo dnes na tiskovém briefingu u příležitosti ukončení centrálního projektu rekonstrukce pavilonů a energeticky úsporných opatření ve FTN.

20.10.2023

Rok se s rokem sešel, máme tu barevný podzim a s ním již třetí výstavu obrazů malířky Renaty Kocianové pod názvem Toulky přírodou III, na kterou Vás zveme.  Výstava začíná již 23. října a potrvá až do 22. prosince. K vidění bude každý den: PO-PÁ/7.30-16.30 hod. v Thomayerově kavárně (pavilonu A1). Zároveň jste srdečně zváni i na vernisáž, která se bude konat 30.10. v 15.30 h.

16.10.2023

Centrum podpůrné péče (Centrum) z FTN prostřednictvím NF Centra Thomayerovy nemocnice - Léčivka uspořádalo ve dnech 5.-7. 10. 2023 tradiční podzimní Dobročinný bazar. Díky mnoha dárcům, ať už firem (TPA, SAP, CGI, Microsoft, AT Kearney, MOL, Skanska a dalších) nebo drobnějších soukromých dárců, si mohli návštěvníci bazaru vybrat z velkého množství krásných věcí. Počet kupujících byl o něco vyšší než na jarním Dobročinném bazaru a podařilo se získat i o něco vyšší částku - 80 900 korun.

16.10.2023

V Očkovacím centru ve FTN jsme za tento týden (9.10.-13.10.) naočkovali téměř 920 lidí novou vakcínou XBB.1.5. proti COVID-19. Jedná se o novou adaptovanou monovalentní očkovací látku Comirnaty Omicron XBB.1.5., která je zaměřena proti aktuálně cirkulujícím variantám koronaviru. Zájem o očkování je veliký a prosíme všechny zájemce o strpení při čekání na vakcinaci. Naši zdravotníci dělají vše, aby proces očkování byl co nejrychlejší, ale přesto to vyžadujeme čas.

13.10.2023

FTN upozorňuje na platný zákaz krmení zvířat v areálu nemocnice a prosíme o jeho dodržování! Je důležité nevyhazovat zbytky jídel, tvrdého pečiva či zeleniny do jakýchkoliv venkovních prostor nemocnice a nekrmit tím muflony, holuby, kočky, hlodavce a další zvířata. Tímto způsobem dochází k velkému znečišťování celého nemocničního areálu a z hlediska hygieny je to nepřípustné! Děkujeme za pochopení.

12.10.2023

Vítězkou prestižní soutěže SESTRA ROKU pro rok 2023 se v kategorii „Sestra v přímé ošetřovatelské péči“ stala naše vrchní sestra Karolína Vaicová z Interní kliniky 3. LF UK. Do finálového večera se probojovala mezi tři nejlepší zdravotní sestřičky z celé ČR a odborná porota ji nakonec dala nejvíce hlasů. K jejímu vítězství ji pogratuloval i ministra zdravotnictví Vlastimil Válek. Milá Karolíno gratulujeme!

 
Strana: 1 ... 5678910111213141516171819 ... 110
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.