Od 1. října byla pověřena řízením Onkologické kliniky doc. MUDr. Radka Lohynská, Ph.D.

07.10.2022

Od 1. října byla pověřena řízením Onkologické kliniky I. LF UK doc. MUDr. Radka Lohynská, Ph.D. Z rukou ředitele FTN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. si převzala pověřovací listinu a do výběrového řízení bude vést kliniku. Dosud zmíněné pracoviště vedl doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D. Doc. Lohynská pracovala ve FTN již dříve, a to v letech 1998 až 2001. Po delší pauze se však opět vrátila zpět do naší nemocnice. Akce se též zúčastnil děkan I. LF UK prof. MUDr. Martin Vokurka, CSc.

V roce 1998 ukončila doc. Lohynská studium oboru „Všeobecné lékařství“ na I. LF UK v Praze a souběžně také absolvovala studium oboru „Odborná biologie“ zaměřeného na genetiku a molekulární biologii na Přírodovědecké fakultě UK. Za sebou má také atestaci v oboru „Radioterapie“ I. a II. stupně a rovněž postgraduální doktorské studium biomedicíny na II. LF UK v Praze, které zakončila dizertační prací na téma: Časový faktor v radikální radioterapii nádorů hlavy a krku.

Obor „Onkologie“ provází doc. Lohynskou celým jejím profesním životem a ve své kariéře působila v několika zdravotnických zařízeních v Praze. Je mj. členkou České onkologické společnosti (JEP), České lékařské komory a působí v dalších odborných společnostech atp.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.