UPOZORNĚNÍ: VE FTN PLATÍ OD 13. 10. VÝRAZNÉ DOPORUČENÍ POUŽÍVÁNÍ RESPIRÁTORŮ VE VNITŘNÍCH ZDRAVOTNICKÝCH PROSTORÁCH NEMOCNICE!

13.10.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že od 13.10. platí výrazné doporučení používání respirátoru typu FFP2 ve vnitřních zdravotnických prostorách zařízení, a to v souvislosti se současným vývojem epidemiologické situace. Od 17.10. dochází také k omezení návštěv!

Respirátor doporučujeme používat nejen na ambulancích, ale i na lůžkových odděleních při návštěvách pacientů. Zároveň od 17.10. dochází k omezení návštěv, které budou možné pouze po předchozí domluvě s vedoucím či ošetřujícím lékařem nebo primářem oddělení/popř. přednostou kliniky, a to za splnění všech platných protiepidemických a hygienických opatření. Osoba navštěvující pacienta by měla mít nasazený respirátor bez výdechového ventilu typu FFP2 a dodržovat další režimová opatření nemocnice (dezinfekce rukou, popř. návleky na obuv a oděv atp.), a to z důvodu minimalizovat riziko možného zavlečení covidové nákazy či jiného respiračního onemocnění do nemocnice. Dále, pokud se člověk necítí dobře či má příznaky jakéhokoliv respiračního onemocnění, doporučuje návštěvu svého blízkého odložit na pozdější dobu.

Naším cílem je především ochránit zdraví pacientů a zároveň našeho zdravotnického personálu.

Děkujeme všem za pochopení!

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.