Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

08.06.2023

Sabina Laurinová, Šimon Bilina, Michaela Tomešová a sestry Barbora a Lucie Černé překvapili dětské pacienty v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici. Kromě dobré nálady, úsměvů a podpisů rozdávali i krásné dárky, jimiž rozzářili tváře dětí na dětské chirurgii. Prozradili navíc, jak by dnes slavili tento den, kdyby se mohli vrátit do bezstarostných let.

07.06.2023

Po covidové přestávce se ve FTN opět konal Dětský den, a to pro děti z MŠ či ZŠ z okolí a rovněž i pro naše dětské pacienty. Užít si pěkný den a dozvědět se zároveň něco nového o první pomoci nebo o tom, jak ošetřit malé rány či jak probíhá resuscitace a mnoho dalšího přišlo do FTN přes 600 dětí. Děti z MŠ se v „Nemocnici pro medvídky“ například staly na chvíli hrdými rodiči a učily se, jak ošetřit své děti v podobě plyšáků, a to při nejrůznějších drobných úrazech.  Spojit zábavu s něčím užitečným, to bylo heslem Dětského dne ve FTN s cílem seznámit děti s prostředím nemocnic a zbavit je strachu z tzv. „bílých plášťů“.

07.06.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal již II. ročník netradiční módní přehlídky pracovního oblečení nejen pro pediatry – MediParáda 2023. Ve spolupráci s nadací Čokoládové děti, o.p.s. převzali nad akcí záštitu nejen FTN, ale i přednostka Pediatrické kliniky 1. LF UK MUDr. Lucie Gonsorčíková, Ph.D. a primářka Odd. dětské neurologie MUDr. Klára Brožová. Akce byla určena nejen pro pediatry a dětské zdravotní sestry, ale i pro ostatní zdravotníky nemocnice.

18.05.2023

„Daruj krev pro život aneb každá kapka se počítá!“, to je název kampaně našeho Transfuzního oddělení, které chce oslovit nové dárce, aby přišli darovat krev či krevní plazmu! Za loňský rok k nám dorazilo celkem 6 tisíc dárců, ale potřebovali bychom, aby jich bylo min. o 2 tisíce více. Celkový počet odběrů byl v r. 2022 přibližně 13,5 tisíce, ale dalších 4,5 tis. bylo nutné dokoupit s ohledem na vysokou spotřebu, která neustále roste. Přijďte tedy k nám darovat krev, uděláte dobrou věc a někomu tím můžete zachránit život. Krev je natolik jedinečná, že ji nelze ničím nahradit, a proto je pro nás velice důležitá. Je to na Vás!

17.05.2023

V roce 2022 odstartoval ve FTN největší energetický projekt úsporných opatření a stavebních prací za posledních 40 let a pokračuje i letošním roce. Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu a MZ. Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují hned na několika pavilonech najednou.

15.05.2023

FTN upozorňuje, že z organizačních důvodů a malého zájmu o očkování na covid-19 dochází od 15.5. ke změně provozní doby centra. Nově bude otevřeno v režimu: PO-PÁ od 8.30 do 10.00 hod. v pavilonu K. Pokud by se zvýšil zájem očkování na covid-19, tak bude provozní doba opět upravena.

15.05.2023

FTN upozorňuje, že v období od 17.5./7.00 h. do 19.5./16.00 h. bude z důvodu pravidelného malování omezen provoz Oční ambulance. Po dobu omezení bude možné ošetřit pouze akutní stavy a objednané pacienty.

12.05.2023

Vážené a milé sestřičky,

rok se sešel s rokem a opět slavíme Mezinárodní den zdravotních sester. Při této příležitosti mi dovolte, abych Vám upřímně poblahopřál k tomuto významnému dni a poděkoval Vám za Vaší práci, kterou zodpovědně a s profesionálním přístupem odvádíte v naší nemocnici. Zvláště nyní, kdy v nemocnici probíhají významné rekonstrukční práce. Vím, že Vaše práce je velmi namáhavá, těžká a mnohdy vyčerpávající, a to zvláště v dnešní těžké době. O to více si vážím Vaší profese, která často není dostatečně společensky vnímána.

11.05.2023

Pacientům s chronickou bronchitidou mohou pomoci operace, při nichž lékaři elektrickým pulzem zničí část buněk produkujících hlen. Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze, kde takto začali léčit nemocné s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN), o tom v úterý informovala v tiskové zprávě. CHOPN může v Česku trpět podle odhadů odborníků asi 700 tisíc lidí, léčí se však jen asi čtvrt milionu pacientů.

10.05.2023

Do FTN aktuálně hledáme radiologické asistenty pro naše zrekonstruovaná a moderní pracoviště s CT, RDG, MR a mamografie.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.