Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

14.12.2022

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice velice děkuje OC Novo Plaza za vánoční dárky pro naše dětské pacienty z Pediatrické kliniky 1. LF UK. Originální a značkové hračky udělaly našim nejmladším nemocným velikou radost a zároveň je to i mile překvapilo.

12.12.2022

Stalo se tak v týdnu od 5.12. do 9.12. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme v pavilonu B1 (přízemí, vchod do LPS).

08.12.2022

Průjem, zácpa, bolest břicha, pocit častého nucení na stolici – i tak se projevuje syndrom dráždivého tračníku, kterým v Česku trpí až 1,5 milionu lidí. Příznaky mohou být ale neurčité a diagnostika nemoci složitá – přestože je to jedno z nejčastějších onemocnnění trávicího traktu. Lékaři se nyní snaží vyzkoumat, zda by nemocným pomohla tzv. fekální mikrobiální terapie neboli transplantace stolice.

08.12.2022

Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu. Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují a postupně se vyměňují stará okna za nová, která mnohem lépe izolují, a to v několika pavilonech najednou. Celkem jich je přes 1870 kusů a více než 100 druhů v různých velikostech. Probíhá instalace nových termostatických ventilů a hlavic u radiátorů vč. osazení tzv. IRC hlavic a teplotních čidel (celkově téměř 6280 ks), díky kterým se bude efektivněji a úsporněji řídit topný systém ve dvaceti pavilonech nemocnice. Kromě toho se rovněž realizuje výměna starých stropních svítidel za nová LED úsporná světla, která budou mít o 60 % nižší spotřebu energie ve srovnání se stávajícím osvětlením, což představuje úsporu 4,6 mil. korun ročně. Celkově bude vyměněno téměř 11600 kusů světel za úsporná LED osvětlení. Práce postupně probíhají i na zateplování fasád v některých pavilonech. A je toho mnohem více! To vše za plného provozu nemocnice.

06.12.2022

Herci ze seriálu ZOO vyrazili v převlecích do pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice, aby zpříjemnili den dětem, které musely na lůžkách zůstat i 5. prosince, kdy chodí Mikuláš, anděl a čert. Děti samy uvedly, že jim akce pomohla více nasát pravou mikulášskou atmosféru.

06.12.2022

Stalo se tak v týdnu od 28.11. do 2.12. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme v pavilonu B1 (přízemí, vchod do LPS).

06.12.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo před časem zprovozněno detašovaného pracoviště Církevní SZŠ Jana Pavla II. s praktickou výukou budoucích všeobecných a praktických zdravotních sester. Jedná se o unikátní výukové pracoviště, které jako první v ČR v rámci fakultních nemocnic vzniklo právě ve FTN.

05.12.2022

U příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků děkuje vedení FTN všem dobrovolníkům, kteří nám v letošním roce pomáhali a spolupracovali s námi. Bylo Vás skutečně hodně a někteří z Vás nám pomohli i opakovaně. Jste skvělí a děkujeme Vám za Vaši pomoc.

05.12.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) vzniklo nové samostatné pracoviště – Oddělení paliativní péče, které již postupně zahájilo svou činnost ve spolupráci s dalšími útvary napříč celou nemocnicí. Nové oddělení působí v pavilonu F za závodní jídelnou. V rámci ambulantní péče poskytuje komplexní péči dětským i dospělým pacientům nevyléčitelnou nemocí.

05.12.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze bylo otevřeno detašované pracoviště praktické výuky budoucích praktických a diplomovaných všeobecných sester z Církevní SZŠ Jana Pavla II. Jde o první pracoviště tohoto druhu v ČR v rámci fakultních nemocnic. Celkově jde o více než 60 studentek a studentů v oborech praktická sestra, všeobecná sestra a VOŠ.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.