Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

24.01.2023

Jak přesně operace probíhá, jak dlouho trvá a co přijde po ní? Jak o ní přemýšlet a jak se s ní smířit? Poslechněte si v podcastu - Jiné stavy o císařském řezu. Provází ho nekomfort, obavy, někdy spěch i pocit selhání. Po něm přichází dlouhé hojení, mnoho bolesti a nemalá jizva na těle.

19.01.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) v průběhu loňského roku postupně uvedla do provozu v prostorách ozařoven Onkologické kliniky 1.LF UK dva nové lineární urychlovače - TrueBeam od firmy Varian, které patří mezi nejmodernější ozařovače ve světě. Nemocnice pořídila nové přístroje za více než 130 milionů korun, a to díky významné finanční podpoře ze strany Ministerstva zdravotnictví ČR.

18.01.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice v pražské Krči uvedla do provozu v prostorách ozařoven Onkologické kliniky 1. LF UK dva nové lineární urychlovače, které patří mezi nejmodernější ozařovače na světě. Jejich unikátnost je hlavně v přesnosti léčby bez narušení okolních zdravých tkání. „Nové přístroje umožňují provádět nejmodernější radioterapeutické techniky včetně například ozařování v řízeném dýchání (v hlubokém nádechu a 4D radioterapii),“ přiblížila léčbu přednostka Onkologické kliniky 1. LF UK z FTN doc. MUDr. Radka Lohynská, Ph.D.

18.01.2023

FCB profil FTN sleduje už 7,5 tisíce příznivců a jejich počet se neustále zvyšuje. Děkujeme Vám za Vaší přízeň, podporu a zpětnou vazbu v minulém roce.

18.01.2023

FTN upozorňuje, že Odd. centrální evidence pacientů nebude poskytovat veřejnosti informace o přijatých pacientech, a to z důvodu stavebních úprav v pavilonu D. Omezení se týká minimálně do 22. ledna. V případě nutnosti se prosím obracejte přímo na konkrétní zdravotnické pracoviště.

12.01.2023

Zdravotníci z Neurologické kliniky 3. LF UK z FTN děkují zástupcům společnosti BAUHAUS za užitečný dar v podobě stropních kazetových desek, které nahradí ty současné staré a již nevzhledné. V neurologické ambulanci se tak díky tomu ještě více zpříjemní samotné prostředí pro pacienty a zároveň i pro zdravotníky. Dar byl v hodnotě za více než 24 tisíc korun.

11.01.2023

Renata Kocianová je autorkou kalendáře „Toulky přírodou II“ a rozhodla se zpříjemnit a rozveselit prostředí pacientských pokojů hned na několika pracovištích nemocnice, a to darem svého kalendáře na rok 2023.

10.01.2023

V Česku by letos měla vzniknout vůbec první centrální dárcovská banka stolice. Fungovat bude při Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. Nemocnicím nabídne přístup ke stolici od dárců, kterou budou moct použít pro léčbu pacientů se závažnou střevní infekcí. Do budoucna by ale takzvaná transplantace stolice mohla pomáhat i při jiných zdravotních potížích.

10.01.2023

Martina Šeflová pracuje jako herní terapeutka deset let. Její povolání oficiálně neexistuje a veřejnosti není příliš známé. V rozhovoru pro Vitalia.cz proto přibližuje, co obnáší. Prostřednictvím hry dokáže dítě nejen zabavit, uklidnit, ale také poznat jeho emoce, pracovat s nimi nebo jej i jeho rodiče seznámit s tím, co je v nemocnici čeká. Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) v Praze začala nabízet herní terapii jako jedna z prvních v Česku už v roce 2008, a to v rámci Centra podpůrné péče, pod které spadá také činnost dobrovolníků či nemocničních kaplanů. Nemocnice nyní má tři herní terapeutky, jež pečují o dětské pacienty na čtyřech odděleních. Jednou z nich je Martina Šeflová, za kterou jsme se vypravili na Kliniku dětské chirurgie a traumatologie 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a FTN.

09.01.2023

Vedení FTN gratuluje přednostce Pneumologické kliniky 1. LF UK prof. MUDr. Martině Koziar Vašákové, Ph.D. a přednostovi Urologické kliniky 3. LF UK prof. MUDr. Romanovi Zachovalovi, Ph.D. k umístění mezi TOP 50 lékařů Česka v časopisu FORBES!

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.