Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

01.02.2023

Dnešním dnem startuje osvětová kampaň tzv. SUCHEJ ÚNOR. A co Vy? Vydržíte to tentokrát bez kapky alkoholu, a to celý měsíc? Heslem letošního 11. ročníku je „Nepít je umění!” ČR patří bohužel mezi ty země, kde v přepočtu na jednoho člověka se ročně vypije nejvíce alkoholu. Jen pro zajímavost: průměrný Čech vypije za rok téměř 14,5 litru čistého lihu. Více zvládnou už jen v Litvě či v Moldavsku.

30.01.2023

I pacienti ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) měli možnost volit svého budoucího prezidenta. V I. kole voleb jich bylo 70 a ve II. volebním klání mělo zájem volit celkem 84 nemocných napříč celou nemocnicí. Zájem o volby byl tedy veliký.

27.01.2023

V roce 2022 odstartoval ve FTN největší energetický projekt úsporných opatření a stavebních prací za posledních 40 let a pokračuje i letošním roce.  Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu. Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují hned na několika pavilonech najednou. Aktuálně například i v pavilonu B1, kde dochází k zateplení fasády a k dalším stavebním pracím. V pavilonu dosud došlo také k výměně starých oken za nová atp.

25.01.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) nabízí studentům posledního ročníku studia v prezenčních studijních programech SZŠ, VOŠ a VŠ v nelékařských oborech stipendijní program. Ten je zaměřen na několik oborů, po kterých je ve FTN největší poptávka. Zejména se jedná o obory farmaceutický asistent, radiologický asistent, zdravotní laborant, zdravotnický záchranář či radiologický fyzik a celá řada dalších. Výše stipendia je 5000 či 10 000 Kč měsíčně podle typu školy, a to po dobu deseti měsíců.

24.01.2023

Ke konci minulého roky byla udělena Cena ministra zdravotnictví za zdravotnický výzkum a vývoj pro rok 2022 v prostorách Břevnovského kláštera. Vědeckou radou a předsednictvem Agentury pro zdravotnický výzkum ČR bylo nakonec vybráno celkem 10 kandidátů pro udělení ocenění. Pět odborných týmů obdrželo za své projekty hlavní ocenění a dalších pět řešitelských týmů Čestné uznání ministra zdravotnictví.

24.01.2023

Jak přesně operace probíhá, jak dlouho trvá a co přijde po ní? Jak o ní přemýšlet a jak se s ní smířit? Poslechněte si v podcastu - Jiné stavy o císařském řezu. Provází ho nekomfort, obavy, někdy spěch i pocit selhání. Po něm přichází dlouhé hojení, mnoho bolesti a nemalá jizva na těle.

19.01.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) v průběhu loňského roku postupně uvedla do provozu v prostorách ozařoven Onkologické kliniky 1.LF UK dva nové lineární urychlovače - TrueBeam od firmy Varian, které patří mezi nejmodernější ozařovače ve světě. Nemocnice pořídila nové přístroje za více než 130 milionů korun, a to díky významné finanční podpoře ze strany Ministerstva zdravotnictví ČR.

18.01.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice v pražské Krči uvedla do provozu v prostorách ozařoven Onkologické kliniky 1. LF UK dva nové lineární urychlovače, které patří mezi nejmodernější ozařovače na světě. Jejich unikátnost je hlavně v přesnosti léčby bez narušení okolních zdravých tkání. „Nové přístroje umožňují provádět nejmodernější radioterapeutické techniky včetně například ozařování v řízeném dýchání (v hlubokém nádechu a 4D radioterapii),“ přiblížila léčbu přednostka Onkologické kliniky 1. LF UK z FTN doc. MUDr. Radka Lohynská, Ph.D.

18.01.2023

FCB profil FTN sleduje už 7,5 tisíce příznivců a jejich počet se neustále zvyšuje. Děkujeme Vám za Vaší přízeň, podporu a zpětnou vazbu v minulém roce.

18.01.2023

FTN upozorňuje, že Odd. centrální evidence pacientů nebude poskytovat veřejnosti informace o přijatých pacientech, a to z důvodu stavebních úprav v pavilonu D. Omezení se týká minimálně do 22. ledna. V případě nutnosti se prosím obracejte přímo na konkrétní zdravotnické pracoviště.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.