DÍKY EU DOTACÍM JSME POŘÍDÍLI NOVÝ SYSTÉM V MIKROBIOLOGICKÉ DIAGNOSTICE – MALDI BIOTYPER SIRIUS!

30.06.2022

Díky EU dotacím v rámci REACT-EU byl do FTN pořízen nový systém pro mikrobiologickou diagnostiku. Jedná se o systém MALDI Biotyper® sirius IVD, který byl za účasti zástupců výrobce a Oddělení klinické mikrobiologie ve FTN slavnostně představen a uveden do provozu. Instalovaný systém disponuje inovativní metodou identifikace bakteriálních mikroorganismů, zaloľenou na principu hmotnostní spektrometrie, která umoľňuje rychlejąí a efektivnějąí analýzu, neľ jaké je moľné dosáhnout pomocí klasických diagnostik.

Při vyuľití tohoto sytému dojde k urychlení identifikace o 1 aľ 3 dny oproti běľným metodám. To v praxi umoľní včasnou a efektivní terapii detekovaných infekcí a cílené pouľití vhodných antibiotik. Díky tomu dojde ke zkrácení doby hospitalizace pacientů, sníľení spotřeby antibiotik, omezení vzniku rezistencí a ke zlepąení prevence vzniku nozokomiálních infekcí.

Výrobcem dodaného systému je firma Bruker Daltonics GmBH, která je světovým lídrem na poli inovativní přístrojové diagnostiky zaloľené na principu hmotnostní spektrometrie.

VÍCE o Odd. klinické mikrobiologie

VÍCE o REACT-EU

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.