Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

30.03.2022

Jaké možnosti léčby nabízí současná medicína? Existuje souvislost mezi tinnitem a naším životním stylem? Jak je možné si na ušní šelesty zvyknout a jaká režimová opatření mohou ovlivnit jejich intenzitu, tak na tyto a další otázky odpovídal primář ORL MUDr. Jan Paska z FTN v pořadu Káva o čtvrté na Českém rozhlasu.

25.03.2022

Dnes byly ve FTN otevřeny DVA UA POINTy pro ukrajinské pacienty - dospělí/děti, kteří utekli do ČR  před válkou na Ukrajině. Cesta k UA POINTům je vyznačena navigačními šipkami a viditelnými info-cedulemi.

25.03.2022

Rozhovor s MUDr. Martinem Prchlíkem, primářem z Oddělení dětské intenzivní medicíny – Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, o komplikovaném případu tříletého chlapce s těžkým průběhem nemoci Covid-19, kterému lékaři zachránili život. U malého Adama se objevil těžký covidový zápal plic a následně také pneumokoková nákaza, která ještě více zkomplikovala jeho zdravotní stav.

23.03.2022

FTN dokončuje přípravu na otevření tzv. UA POINTů pro ukrajinské pacienty (dospělé i děti), kteří utekli do ČR před válkou na Ukrajině. Aktuálně probíhají poslední úpravy pracovišť a jejich příprava do provozu. Ve FTN budou fungovat dva UA POINTy. Jeden pro dospělé pacienty (pavilon F) a druhý pro děti (se zdravotními potížemi) v pavilonu G2 (příjmová ambulance, Pediatrická klinika, vchod od pavilonu U). Preventivní prohlídky, očkování a vydávání potvrzení pro školy u dětí bude probíhat též v pavilonu G2 (dětská ambulance, přízemí, Pediatrická klinika) v režimu - vždy STŘEDA / 9.00 - 14.00 hod.

22.03.2022

Volné vstupenky do Divadla Na Jezerce či vitamíny od společnosti BIOMIN, a.s. putovaly našim zdravotníkům jako poděkování za jejich pracovní nasazení během covidové pandemie v loňském i v letošním roce. Celkem 54 vstupenek a přes 100 kusů balení s vitamínem D udělalo všem velikou radost.

21.03.2022

TV Nova v pátek spustila sbírku „Krabice od srdce“. Společně s Diakonií tak pomáhá dětem, které se svými rodinami prchají před válkou. Zapojit se mohl kdokoliv a usnadnit tak dětem náročné válečné období. Fakultní Thomayerova nemocnice byla jedna z mála nemocnic, která se aktivně do této humanitární sbírky zapojila. Dobročinná sbírka začala v pátek 18. března a skončila v neděli 20. března, přispět mohli lidé ve větších městech po celé zemi vždy u vybraných poboček sítě hypermarketů Albert.

21.03.2022

V rámci humanitární sbírky pro ukrajinské děti, které utekly se svými rodiči do ČR před válkou z Ukrajiny, se podařilo u nás ve FTN jen za víkend vybrat úctyhodných 1466 "KRABIC OD SRDCE". Ty obsahovaly nejrůznější školní, výtvarné nebo sportovní potřeby pro malé školáky a celou řadu dalších užitečných věcí.

16.03.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) dostala od MZ rozhodnutí o udělení akreditace k zahájení specializačního vzdělávacího programu v oboru „Nutriční terapeut – Výživa dospělých a dětí“.

16.03.2022

FTN podpořila a zapojila se do mimořádné sbírky „KRABICE OD SRDCE“ na pomoc ukrajinským dětem, které se svými rodiči utekly do ČR před válkou na Ukrajině. Sbírku pořádá DIAKONIE ČCE ve spolupráci s TV NOVA po celé ČR a FTN je jedna z mála nemocnic, která se do této akce aktivně zapojila.

15.03.2022

Na humanitární účet Embassy of Ukraine in Prague / Velvyslanectví Ukrajiny v Praze jsme poslali celkem 500 000 korun z vlastní veřejné sbírky našich zaměstnanců ve FTN jako vyjádření jejich podpory a solidarity s Ukrajinou. Do sbírky se zapojili všichni zaměstnanci nemocnice a ve velice krátké době dokázali vybrat tuto neuvěřitelnou částku.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.