Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

09.03.2022

Zaměstnanci z FTN pomáhají a vyjadřují svou solidaritu s lidmi z Ukrajiny, a to někteří z nich i opakovaně. Jedním z nich je například Tomáš Beránek z naší Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, který s materiální pomocí dokonce vyrazil i na slovensko-ukrajinskou hranici již celkem třikrát. Se sbírkou potřebných věcí mu pomáhali další zdravotníci z uvedené kliniky. Větší částkou na materiální pomoc přispěla např. i sestřička Romana Šmejkalová, a za to jí patří veliké díky. Všem patří veliké poděkování za přístup a příkladnou obětavost!

03.03.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a její Oční oddělení se zapojí ke Světovému týdnu glaukomu, který se bude konat v průběhu příštího týdne. V rámci našeho Očního oddělení se k této akci připojíme ve dnech 10. a 11. března v době od 7:30 – 12:00 a 13:00 – 15:00 hod. na pracovišti všeobecné ambulance. Zájemci o preventivní změření očního tlaku, které bude zdarma, budou vyšetřeni dle pořadí, ve kterém přišli do ambulance. Není potřeba se dopředu objednávat či rezervovat!

02.03.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla vyvěšena vlajka Ukrajiny jako symbol vyjádření podpory a solidarity. Za účasti několika našich ukrajinských zdravotníků se této události zúčastnili i zástupci vedení nemocnice. Ve FTN aktuálně pracuje přes 100 zaměstnanců ukrajinské národnosti. Nejvíce jsou mezi nimi zdravotníci sestry, kterých je přes 80 a dále lékaři, sanitáři, pomocný nezdravotnický personál či kuchaři.

01.03.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na změny provozní doby očkovacího centra a odběrového místa k testování na Covid-19, a to z důvodu nízkého zájmu o očkování a změn vládních nařízení ve věci testování. Očkovací centrum (pavilon F) bude od 14. 3. nově přestěhováno na pavilon B1.

01.03.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) pracovala neuvěřitelných 35 let. Jako zdravotní sestra nastoupila do nemocnice ke konci 80. let minulého století. Dlouhá léta pracovala na tzv. dospělé chirurgii a hrudní chirurgii, kde se vypracovala až na vrchní sestru.  Řeč je o paní Jaroslavě Truxové, která včerejším dnem završila své mnohaleté působení v naší nemocnici. Posledním jejím pracovištěm bylo Oddělení kvality.  Za FTN se s ní osobně rozloučil ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který jí popřál hlavně pevné zdraví, klid a mnoho sil do její další životní etapy v kruhu rodiny, vnoučat a přátel.

25.02.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) pracuje přes 100 zaměstnanců ukrajinské národnosti. 80 zdravotních sester, několik lékařů, techniků, sanitářů a kuchařů.

23.02.2022

Od vypuknutí koronavirové pandemie začátkem roku 2020 bylo a stále je pracoviště ARO z ANESTEZIOLOGICKO-RESUSCITAČNÍ KLINIKY 1. LF UK ve FTN tím nejdůležitějším oddělením nemocnice, které v době COVIDU odvádí veliký kus práce a svádí každodenní boj o životy pacientů s infekční nemocí Covid-19!

21.02.2022

Smysluplnost prevence potvrdily Dny otevřených urologických ambulancí v posledním lednovém týdnu. Lékaři při nich odhalili nádory prostaty, varlat, ledvin i močového měchýře. V diskuzi je nyní plošný screening rakoviny prostaty. Do preventivní akce, v níž specialisté bez žádanky a zdarma vyšetřili mužům prostatu, se zapojilo 37 urologických ambulancí po celém Česku. A první zprávy od lékařů potvrzují nejen zájem o prevenci, ale i její smysluplnost.

18.02.2022

Naši Thomayerovu kavárnu opět otevíráme 21. února a zatím od 7.30 do 15.30 hod. z důvodu chybějícího personálu. Kavárna bude otevřena tradičně od pondělí do pátku a najdete ji v pavilonu A1 - hned za hlavním vjezdem do FTN po levé straně.

17.02.2022

Poslední dva roky žijeme covidem-19. Zatímco ale pandemie této infekční nemoci pomalu opadá, pandemie civilizačních chorob bude v dalších letech a desetiletích narůstat. Platí to i o demencích a Alzheimerově chorobě, které zřejmě bude v České republice v roce 2050 mít až 290 tisíc lidí. Zajistit pacientům kvalitní a včasnou péči má za cíl Národní akční plán pro Alzheimerovu nemoc, který byl schválen na jaře loňského roku. Ten by se měl zasadit o to, abychom měli po celé republice dostupnou péči, a zároveň by v jeho rámci měly vzniknout doporučené postupy, díky nimž by měla být zajištěna péče o pacienta i jeho rodinu po celou dobu onemocnění.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.