Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

16.06.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal I. ročník netradiční módní přehlídky – MEDiParáda 2022, která se zaměřila na veselé a nápadité zdravotnické oblečení pro pediatry a dětské sestry. Akci pořádala Nadace Čokoládové děti, o.p.s. ve spolupráci s Oddělením dětské neurologie ve FTN a dalšími partnery či známými osobnostmi z oblasti kultury. Autorkou návrhů inovativního oblečení pro dětské zdravotníky byla návrhářka Ivana Follová a Mediparádou provázeli moderátorka pořadu ČT „Sama doma“ a neúnavná fanynka české pediatrie Martina Hynková Vrbová a známá herečka Zdeňka Žádníková Volencová.

14.06.2022

Reportáž o chystané netradiční módní přehlídce inovativního a veselého pracovního oblečení pediatrů a dětských sester pod názvem MediParáda, která se konala ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN). Šlo o první ročník této akce, kterou pořádala Nadace Čokoládové děti, o.p.s. ve spolupráci s FTN. Ve Studiu 6 hovořili o MediParádě primářka Dětské neurologie ve FTN MUDr. Klára Brožová, moderátorka pořadu – Sama doma a neúnavná fanynka české pediatrie Martina Hynková Vrbová a módní návrhářka a autorka přehlídky Ivana Follová.

14.06.2022

Někteří Ukrajinci museli roztát sníh, aby se mohli napít. V Praze jim pomáhá také primář z Thomayerky: Bojí se i tu, říká

Narodil se na Ukrajině, v České republice ale žije už více než 20 let. Když 24. února letošního roku vtrhla nevyprovokovaná ruská vojska na Ukrajinu a zahájila tím invazi, doktor Anatolij Cybulja (55) zpozorněl. Doma má své blízké, příbuzné i známé. Když se naskytla možnost pomoci nejen jim, ale i ostatním uprchlíkům, nezaváhal a z pozice primáře Oddělení geriatrie a následné péče ve FTN se do podpory trpících aktivně zapojil, jak jen mu to lékařské povinnosti dovolují.

14.06.2022

Dnes oslavujeme SVĚTOVÝ DEN DÁRCŮ KRVE. Krve pro pacienty není nikdy dost. Mezi neustále chybějící krevní skupiny patří A+, A- a 0+ i 0-. Staňte se hrdinou a darujte svou krev i VY a můžete tím zachránit někomu život! Všem našim dárcům děkujeme za dosavadní spolupráci, přízeň a za Vaši „kapku krve“. Velice si toho vážíme!

30.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice odstartovala modernizační maratón, jehož součástí je i velký projekt energetických úspor. Během pěti let chce nemocnice na spotřebě zemního plynu a elektřiny ušetřit přes 35 milionů korun. Projekt je realizován metodou energetických úspor se zárukou (EPC), kdy uvedenou úsporu má nemocnice garantovánu přímo ve smlouvě. Celková investice dosahuje částky téměř 365 milionů korun (bez DPH). Polovinu hradí ministerstvo zdravotnictví, pro 45 procent z částky se podařilo vyjednat dotaci z evropských fondů.

30.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) zahájila největší komplexní projekt energetických úspor v rámci fakultních nemocnic v ČR, a to díky EU dotacím a podpoře ze strany státu. Díky úsporám na energiích tak FTN ušetří ročně více než 7,1 mil. Kč a sníží objem energií a tepla o více než 30 %. Více v reportáži na CNN Prima News, kde k zahájení projektu poskytl rozhovor ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

30.05.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) odstartoval minulý týden největší projekt energetických úspor za posledních 40 let. Jedná se o nejvýznamnější komplexní projekt energetických opatřeních i stavebního charakteru v tomto roce v rámci fakultních nemocnic v ČR. Projekt byl ve FTN zahájen za účasti zástupců společností ESCO ČEZ a ENESA ČEZ. Roční garance energetických úspor bude min. ve výši 7,1 mil. Kč v cenách roku 2021 a 2 500 tun emisí Co2. V roce 2022 budou úspory ještě vyšší vzhledem ke stoupajícím cenám energií. Nemocnice sníží objem plynu a elektřiny minimálně o 30 %.

26.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) odstartovala více než roční modernizační maratón, jehož součástí je i velký projekt energetických úspor letošního roku v ČR. V jeho cíli čeká pacienty i personál výrazné zlepšení vnitřního komfortu, areál zároveň podstatně sníží energetickou náročnost provozu: během 5 let dosáhne úspora 18 GWh zemního plynu a 10 GWh elektřiny. Projekt je realizován metodou energetických úspor se zárukou (EPC), a tak má tuto úsporu nemocnice garantovánu přímo ve smlouvě. Projekt realizují ve sdružení společnosti METROSTAV DIZ, ENESA z holdingu ČEZ ESCO a METROSTAV.

25.05.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konala oblíbená a tradiční aktivita – sázení muškátů, a to díky spol. Microsoft CZ a jejich zaměstnancům. Za finanční podpory této společnosti jsme nejen mohli nakoupit překrásné sazenice, ale i díky osmi jejich dobrovolníkům šlo sázení jedna báseň.

23.05.2022

Začátkem května se konal několikadenní workshop pod názvem „Současné trendy ve fyzioterapii“, kterého se zúčastnila řada fyzioterapeutů z celé ČR vč. mezinárodní účasti. Za Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) se této významné akce zúčastnila mj. Mgr. Jana Hlinovská, vedoucí fyzioterapeut z Kliniky revmatologie a rehabilitace 3. LF UK ve FTN.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.