Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

22.08.2022

Pokud Vás zajímá práce ve velké fakultní nemocnici, která má svou tradici a profesionální zázemí, jste flexibilní a komunikativní, máte smysl pro pořádek a rád se učíte novým věcem, jste týmový hráč, ale umíte pracovat i samostatně a dokážete přijít i s dobrým nápadem, pak hledáme právě Vás!

22.08.2022

Ve FTN již pátý týden očkujeme proti Covidu-19 tzv. 2. posilující dávkou vakcíny (4. dávka) a je o ni zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho očkovacího centra přes 353 lidí. Pro zajímavost: pro 3. dávku přišlo 70 lidí, 2. dávku - 7 a pro 1. dávku - 6 lidí (v týdnu od 15.8-19.8.). Očkujeme každý všední den od PO do PÁ / 8.30-11.00 hod.

19.08.2022

Ve FTN v současné době probíhá největší energetický a stavební projekt za posledních 40 let. Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu. Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují a postupně se například vyměňují stará okna za nová, která mnohem lépe izolují, a to v několika pavilonech najednou. Nových oken se dočkala i naše Thomayerova kavárna, která sídlí v pavilonu A1. Přes 1870 oken bude postupně vyměněno, a to na určených pracovištích. A je toho mnohem více! To vše za plného provozu nemocnice.

17.08.2022

Dobrovolnou sbírku na pomoc postiženým obcím z ČESKÉHO ŠVÝCARKA, které zasáhly ničivé požáry, uspořádala mezi s sebou skupina zaměstnanců z FTN. Důvod byl zcela jasný – alespoň symbolická pomoc formou peněžní sbírky pro postižené obce a Národní park České Švýcarsko (NP). V krátké době se nakonec podařilo vybrat 14 000 korun, které byly zaslány na humanitární účet NF Donio, který pro tyto účely založil veřejnou sbírku ve spolupráci s NP.

17.08.2022

Pokud Vás zajímá práce na realizaci veřejných zakázek v oblasti nákupu zdravotnických prostředků a materiálů, máte už nějaké zkušenosti, jste flexibilní a komunikativní, máte smysl pro pořádek a rád se učíte novým věcem, jste týmový hráč, ale umíte pracovat i samostatně a dokážete přijít i s dobrým nápadem, pak hledáme právě Vás - REFERENTA/-KU NÁKUPU ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ!

16.08.2022

Stalo se již tradicí, že Nadace Křižovatka společně s dalšími partnery v rámci projektu "MAMINKO, DÝCHÁM" dlouhodobě vyjadřují svou podporu naší Pediatrické klinice 1. LF UK.  Ve formě užitečného daru získala naše klinika celkem 20 monitorů dechu v hodnotě 50 tisíc korun. Tyto monitory jsou určeny pro děti do jednoho roku věku a jejich smyslem je zajistit možnost účinné ochrany před tzv. syndromem náhlého úmrtí kojenců (SIDS). Cílem a smyslem zmíněného projektu je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnicích, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v celé ČR.

15.08.2022

Ve FTN již čtvrtý týden očkujeme proti Covid-19 tzv. 2. posilující dávkou vakcíny (4. dávka) a zájem je stále veliký.  V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho očkovacího centra téměř 470 lidí.

05.08.2022

Stavební práce intenzivně pokračují a postupně se vyměňují stará okna hned v několika pavilonech najednou, probíhá instalace nových termoregulačních hlavic u topení či výměna starých stropních svítidel za nová LED úsporná světla a pracuje se na zateplování fasád. A je toho mnohem více! To vše za plného provozu nemocnice.

03.08.2022

Na koho a kam se obrátit, to je stručný přehled základních informací pro ukrajinské pacienty o poskytování zdravotní péče v ČR, který vydalo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Informační letáky jsou v ukrajinském jazyce a lze je používat ve zdravotnických zařízeních (např. při UA POINTech) při komunikaci s pacienty z Ukrajiny.

02.08.2022

Dnes začíná slavnostní premiéra dokumentární filmu Jana Hoška pod názvem „Planeta Praha“ od tvůrců Planeto Česko a Fakultní Thomayerova nemocnice patří mezi partnery tohoto projektu. Ten z části vznikal i v areálu nemocnice, a to díky filmovým zvířecím hrdinům, kterými jsou místní MUFLONI EVROPŠTÍ. Ti patří neodmyslitelně k zvířecím obyvatelům areálu nemocnice, a to již po několik desetiletí. Film Planeta Praha se věnuje různorodé a pestré fauně, která překvapivě obývá městkou džungli zvanou Praha. Filmem provází hlas Jiřího Macháčka.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.