Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

06.08.2021

Finanční dotaci ve výši 318 590 Kč na vybudování a úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu pro předškolní děti získala Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN), a to díky podpoře ze strany Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP). Dotace byla konkrétně použita na celkovou úpravu školní zahrady v areálu FTN s vybudováním několika herních a vzdělávacích prvků. Zahrada je využívána hospitalizovanými dětmi, které navštěvují mateřskou školu ve FTN. Přeměna stávající zahrady v přírodní zahradu přinesla zkvalitnění výchovně-vzdělávacího procesu hospitalizovaných dětí a pozitivně tak působí na jejich léčbu.

05.08.2021

Od 1. července začala Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkovat i děti od 12 do 15 let. Od té doby dostalo vakcínu už více než 2500 dětí a zájem rodičů o očkování stále roste, a to i v souvislosti s blížícím se školním rokem.

02.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) se v letošním roce zúčastnila dalšího ročníku DNE ZDRAVÍ, který pořádalo Ministerstvo zdravotnictví ČR ve spolupráci s dalšími zdravotnickými zařízeními. Akce se konala v sobotu 31. července na Karlově náměstí, a to za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Nemocnici zastupovalo Transfuzní oddělení a Klinika revmatologie a rehabilitace 3. LF UK ve FTN, kterou na Dni zdraví reprezentoval její přednosta MUDr. Tom Phlilipp, Ph.D., MBA.

02.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na plánované uzavření ODBĚROVÉHO MÍSTA pro PCR a antigen testování (pavilon G1), a to ve dnech 4.8. a 9.8. z důvodu sanitárního dne.

30.07.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) začne od 2. srpna očkovat proti Covid-19 bez REGISTRACE! Nechat se očkovat bez registrace mohou dospělé osoby a děti od 12 let. Tzv. samoplátci (lidé bez veřejného ZP) pouze na objednání! Očkujeme každý den vč. víkendů, a to od 7.00 do 18.00 hod. v očkovacím centru (pavilon F). POZOR - objednaní lidé mají přednost!

30.07.2021

Skupina Prima v rámci komunitního projektu Prima SVĚT ve spolupráci se seriálem Sestřičky a předním českým výrobcem nemocničních lůžek, společností LINET, věnovala patnáct nemocničních lůžek za 2 mil. korun Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. Dvanáct nemocničních lůžek typu Eleganza 4 s integrovanými váhami a antidekubitní matrací mířilo na jednotku intenzivní péče v rámci Anesteziologicko-resuscitační kliniky, zbylá tři lůžka typu Eleganza 1 dostalo oddělení ORL. Celou spolupráci doprovází osvětová kampaň s tvářemi seriálu Sestřičky Adélou Gondíkovou a Natálií Halouzkovou, ve které jsou zmíněny benefity LINET lůžek. Ta běží od 1. června v rámci online i sociálních médií skupiny Prima. Nechybí ani reportáže ve zpravodajství CNN Prima NEWS a PR podpora.

30.07.2021

Patnáct nejmodernějších nemocničních lůžek věnovala televize Prima Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. Jde o vyvrcholení zdravotnických promo aktivit spojených se seriály Modrý kód a Sestřičky: Modrý kód. Postele za dva miliony korun teď nemocnice rozdělí mezi oddělení. Podle staniční sestry z odd. ARO paní Jiřiny Holasové může opravdu dobrá postel při léčení pomoct. „K různým vyšetřením ji můžeme zvýšit, snížit, rozšířit, váhový systém nám umožňuje i zvážit pacienta, nastavit různý program poloh,“ vyjmenovala výhody postelí.

30.07.2021

Pacienti s rakovinou plic přichází až v 85 procentech případů pozdě. Navíc podle plicních lékařů a onkologů pokročilých stadií přibývá aktuálně i kvůli pandemii. Příznaky v podobě kašle a zadýchávání se mnohdy přisuzovaly covidu. S rozvinutým onemocněním přicházeli i mladí lidé. Rakovina plic patří k nejvážnějším onemocněním, kdy většina pacientů umírá. Zásadní zlepšení si specialisté slibují od spuštění národního screeningu plic, který se zaměří hlavně na kuřáky. Nadějí jsou i dostupnější biologické a imunoonkologické léky. Každý rok onemocní rakovinou plic zhruba sedm tisíc lidí. Z toho 5500 umírá.

23.07.2021

V únoru 2021 se ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) spustil nový projekt pod názvem: Projekt Implementace programu záchytu traumatizovaných dětí a zastavení násilí, a to díky grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů EHP 2014-2021 v rámci grantového programu „Zdraví“. Fondy poskytnou na realizaci projektu 13,3 mil Kč. Zprostředkovatelem programu je Ministerstvo financí ČR, partnerem programu je Ministerstvo zdravotnictví ČR.

23.07.2021

Vedení 1. lékařské fakulty UK zve absolventy z let 1970 a 1971 na tzv. ZLATOU PROMOCI lékařů. V loňském roce nebylo možné tuto slavností akci pro absolventy z roku 1970 zorganizovat z epidemiologických důvodů, ale v letošním roce je situace naštěstí daleko příznivější. O to větší máme radost, že naše absolventy z let 1970 a 1971 můžeme nyní pozvat na slavnostní obřad k 50letému výročí absolutoria společně. Velmi si našich absolventů ceníme a jsme hrdí, že pro ně může fakulta tuto slavnost na univerzitní půdě uspořádat.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.