Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

10.11.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) děkuje MUDr. Jiřímu Běhounkovi za reprezentaci nemocnice na 25. ročníku DNE ZDRAVÍ, který se konal pod záštitou ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha v Konferenčním centru City na Pankráci.  Akce se konala v říjnu a zúčastnilo se jí více než 600 návštěvníků. MUDr. Běhounek na Dni zdraví zastupoval Kliniku revmatologie a rehabilitace 3. LF UK ve FTN.

08.11.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) rozšiřuje své kapacity pro aplikaci tzv. monoklonálních protilátek, které se používají k léčbě počáteční fáze nemoci Covid-19, a to až na 40 lidí denně.  Mezi tyto protilátky patří bamlanivimab a etesevimab a FTN je jejich centrálním výdejovým místem pro ostatní zdravotnická zařízení v ČR. Důležité je podat tyto protilátky včas, a to nejdéle do 7 dnů od pozitivního testu na Covid-19. Aktuálně se rozšířila kapacita aplikacích míst v rámci plicního oddělení a nově rovněž na pracovišti Interní kliniky 3. LF UK ve FTN.

04.11.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) společně se zdravotníky z Neurologické kliniky 3. LF UK děkuje společnosti BAUHAUS, resp. jejím zaměstnancům z pobočky Pankrác – Budějovická za užitečný dar v podobě celkem 14 ks bílé barvy a barvy mix v desetilitrových balení.

04.11.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) okamžitě přijme zdravotní sestry a sanitáře na JIP a lůžková oddělení pacientů s nemocí Covid-19.

04.11.2021

Prodlužující se věk ruku v ruce s rostoucím výskytem civilizačních chorob jsou velkou výzvou nejen pro české zdravotnictví. Klíčem k udržitelnosti systému je hlavně prevence – v jejímž dodržování však u nás máme značné mezery. Situaci ještě zhoršil covid, kvůli němuž v loňském roce někteří nedorazili na preventivní prohlídky, což se odrazilo i na nižším počtu nově diagnostikovaných s rakovinou. A platí to i o rakovině prostaty, která je u mužů vůbec nejčastěji se vyskytujícím nádorem. Na důležitost prevence upozorňuje právě startující osvětová akce Movember.

04.11.2021

Lék na covid, který zachraňuje lidské životy. I tak by se daly popsat monoklonální protilátky, které jsou v boji proti koronaviru určené především pro rizikové skupiny. Na vysoké účinnosti monoklonálních protilátek panuje shoda v odborných kruzích po celém světě. Například americký imunolog Anthony Fauci poznamenal, že lék může snížit riziko hospitalizace nebo úmrtí na covid o 70 až 85 procent. Podle Zdeňka Beneše, ředitele pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice, odkud se u nás monoklonální protilátky distribuují do celé republiky, je ještě vyšší. „Monoklonální protilátky jsou velice účinné, u 95 až 97 procent lidí se neprojeví progrese nemoci,“ řekl.

03.11.2021

Centrum podpůrné péče z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) Vás srdečně zve na koncert – REQUIEM od W. A. MOZARTA, který se koná 4. listopadu v 17.00 hod. v nemocniční kapli sv. Václava v Krči.

02.11.2021

O covidové situaci ve Fakultní Thomayerově nemocnici a zkušenostech během loňského vypuknutí koronavirové pandemie poskytla rozhovor prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková, Ph.D., přednostka Plicní kliniky 1. LF UK pro redakci blesk.cz. V nemocnici přišla na svém oddělení o dvě sestřičky, denně se potkávala i s 20 lidmi, kteří na jednotkách intenzivní péče bojovali o život s nemocí covid-19, a přesto dodnes musí vyvracet dezinformace o samotné nemoci i o očkování.

01.11.2021

Toulky přírodou I, tak se jmenovala vernisáž obrazů autorky Renaty Kocianové, která se 25. října konala v Thomayerově kavárně a její součástí byl i prodej stejnojmenného kalendáře na rok 2022. Výstava obrazů potrvá až do 31. prosince a jejím tématem je souznění zvířat s přírodou v její kráse a barevné rozmanitosti. Inspirací pro autorku byla především ta zvířata, která je možné běžně potkat v samotném okolí místní nemocnice. S tím souvisel i tvůrčí nápad na vytvoření tematického kalendáře zasazeného do barev a pestrosti života různých druhů zvířat v jejich přirozeném a rozmanitém prostředí.

01.11.2021

FTN upozorňuje, že od 1. listopadu končí úhrada preventivních testů (ANTIGEN/PCR TEST) na Covid-19 z veřejného zdravotního pojištění.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.