Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

21.04.2021

Žáci a jejich rodiče, zaměstnanci či přátelé Základní školy Meteorologická se rozhodli poděkovat zdravotníkům a zaměstnancům Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) za jejich nasazení, kvalitní a zodpovědnou práci během současné koronavirové pandemie. A jak taková podpora či poděkování vypadalo v praxi? Doslova během několika pár dní se jim podařilo upéct neuvěřitelných 2500 srdíček z lineckého těsta, namalovat a zarámovat 80 barevných obrázků se vzkazy pro zdravotníky a pořídit množství nejrůznějších cukrovinek, produktů zdravé výživy a mnoho dalšího pro zaměstnance z FTN. To vše za pár dní!

21.04.2021

Dárkové poukazy v hodnotě 2000 Kč putovaly pro zdravotníky z tzv. I. linie ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN), a to díky projektu „Pomáháme sestřičkám“. Poukazy jsou určeny na nákup zboží, zdravé výživy či relaxačních služeb atp., které nabízí slevový portál SLEVOMAT.CZ. Radost z nich měli především zdravotníci z covidových odděleních, kde pečují o pozitivní pacienty s koronavirovou infekcí.

20.04.2021

Nový stacionář pro dětské pacienty na Pediatrické klinice I. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byl po několika měsíční přestavbě konečně slavnostně otevřen. Stalo se tak díky finanční podpoře Nadačního fondu Kapka naděje, který  pomáhá nemocnicím po celé ČR již přes 20 let. Díky jeho projektům se podařilo účelně a efektivně pomoci stovkám nemocným dětem s nejrůznějšími zdravotními problémy. Tentokrát se lidé z fondu rozhodli pomoci právě Pediatrické klinice, a to finanční podporou ve výši téměř 700 tis. Kč, která byla použita na kompletní rekonstrukci nového STACIONÁŘE pro malé dětské pacienty. Ten je primárně určen pro biologickou terapii chronicky nemocných dětí, a to zejména s idiopatickým zánětem střev, která už tak nově může probíhat v ambulantním prostředí a nikoliv v rámci hospitalizace na lůžkovém oddělení.

20.04.2021

Nadační fond Kapka naděje pomáhá nemocnicím po celé ČR již přes 20 let. Díky jeho projektům se podařilo účelně a efektivně pomoci stovkám nemocným dětem s nejrůznějšími zdravotními problémy. Tentokrát se lidé z fondu rozhodli pomoci i Pediatrické klinice I. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN), a to finanční podporou ve výši téměř 700 tis. Kč na přestavbu a rekonstrukci nového STACIONÁŘE pro malé dětské pacienty. Ten je primárně určený pro biologickou terapii chronicky nemocných dětí zejména s idiopatickým zánětem střev, která už tak nově může probíhat v ambulantním prostředí a nikoliv v rámci hospitalizace na lůžkovém oddělení. Vznik nového stacionáře pomůže výrazně snížit zátěž celého oddělení, kde terapie dosud probíhala.

20.04.2021

Již v listopadu zaznamenali zdravotníci z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) nezvyklá onemocnění u malých dětí, které prodělaly nákazu koronavirem. Od té doby lékařka MUDr. Markéta Bloomfield spolu s dalšími kolegy z Pediatrické kliniky I. LF UK ve FTN léčí malé pacienty s postcovidovým syndromem a daleko závažnějším syndromem multisystémové zánětlivé odpovědi spojeným s covidem-19. Jak se tyto nemoci liší, prozradila pro Blesk Podcast.

14.04.2021

Ranním hostem Rádia Z byla přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D. Mluvila hlavně o koronaviru. Jak se projevil příchod britské mutace? Průměrný věk hospitalizovaných se snížil, teď je to mezi padesátým a šedesátým rokem. Covid se s příchodem této mutace také stal snáze přenositelným.

13.04.2021

„Kopeme za zdravotníky, kopeme za BOBRA – je přece chráněný“, tak se nazývala sportovní akce, kterou dal dohromady realizační team z fotbalového klubu SC Xaverov na podporu zdravotníků z Chirurgické kliniky ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) a místní Restaurace U Bobra Xaverov. Malí počerničtí fotbalisté (ze SCX 2010) společně s jejich trenérem Martinem Nagy totiž vymysleli uvedený projekt, kterým chtěli v rámci distančního tréninku zapojit ostatní mladší či starší hráče klubu a jejich rodiče do různých sportovních aktivit a využít této energie na podporu zdravotníků a zároveň pomoci počernickým restauracím. Jak toho dosáhli? Společně s ostatními trenéry vymysleli různé tipy cvičení, kdy poměr počet cviků se rovnal jednomu obědu.

12.04.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) velice děkuje dětem z DINO SCHOOLS OF PRAGUE za hezká a milá přání i vzkazy pro naše zdravotníky.

09.04.2021

Primář ORL z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) MUDr. Jan Paska, MBA byl hostem v pořadu Sama doma na ČT, kde hovořil o dětském čichu a jeho vývoji. V rozhovoru mluvil primář Paska o tom, jak se dětský čich v děloze matky vyvíjí, na co reaguje, co má na něj vliv či jakým způsobem dále funguje.

08.04.2021

K dnešnímu dni bylo více než 1230 dávek léku BAMLANIVIMAB distribuováno do téměř 80 nemocnic v ČR. FTN je centrálním výdejovým místem léku pro ostatní zdravotnická zařízení s urgentním příjem I. či II. typu, ve kterých je následně lék aplikován pacientovi.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.