Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

16.12.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) začala ve středu očkovat děti od 5 do 11 let jako první zdravotnické zařízení v ČR.  Pokračovat bude zase příští středu, a to dne 22. prosince.

14.12.2021

Do FTN dorazilo celkem 6 tisíc dávek vakcíny proti Covid-19 pro očkování dětí od pěti do jedenácti let. Vakcínou Comirnaty od spol. Pfizer/BionTech budeme děti očkovat vždy ve středu od 9-12.00 h. a od 15-17.00 h., a to v nových prostorách Pediatrické kliniky, pavilon G2-přízemí. S očkováním začínáme již 15. prosince!

14.12.2021

Zdravotníci z FTN děkují partě lidí, která se rozhodla je podpořit, a to ve formě zdravé výživy, vitamínů, různých laskomin, kávy či bylinkových čajů a mnoho dalšího. Každá taková podpora má v dnešní nelehké době ještě větší význam než kdykoliv v minulosti. Podpora směřovala především zdravotníkům z covidových pracovišť, a to za jejich nasazení a nevyčerpatelnou trpělivost a energii.

13.12.2021

Rodiče mohou svoje děti ve věku pět až jedenáct let registrovat k očkování proti covidu-19 ve vakcinačních centrech už od nedělního večera. Oficiálně se měl systém na očkovacím webu ministerstva zdravotnictví otevřít až v pondělí, stejně jako u jiných věkových kategoriích bylo ale možné se do něj přihlásit o několik hodin dříve před stanoveným termínem. Dosud se mohly v Česku očkovat děti starší dvanácti let. Další možností pro mladší děti je očkování v ordinacích praktických lékařů pro děti a dorost, kam se lidé nemusí registrovat přes internet, ale osloví přímo lékaře.

13.12.2021

Školy a školky v městské části Praha 4 se opět zapojily do sbírky Děti dětem. Zájemci mohli do školských zařízení přinášet potřebné věci, které byly poté předány Dětskému centru Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Městská část uspořádala sbírku již po jedenácté. Letos se odhadovaná materiální cena darů vyšplhala až na 350 tisíc Kč. Nejčastěji byly darovány podložky, dětské pleny, hračky, dezinfekce a dětská kosmetika.

13.12.2021

Zdravotníci z našeho očkovacího centra ve FTN naočkovali přes víkend téměř 2500 lidí. Tradičně nejvíce lidí přišlo v pátek, a to v počtu 1040 lidí. Silná byla i sobota, kdy k nám dorazilo 863 zájemců o očkování. V neděli si přišlo pro svou dávku vakcíny téměř 570 lidí.

10.12.2021

Už 11. ročník sbírky s názvem „Děti dětem“, organizované Prahou 4 v mateřských a základních školách, které sama zřizuje, zajistil pro Dětské centrum při FTN potřebné věci v celkové hodnotě za téměř 350 000 korun! Celkem se do sbírky zapojily děti z 20 základních a 22 mateřských škol z MČ Prahy 4.

08.12.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici je s covidem hospitalizováno 118 pacientů (stav k 3.12.) a většina z nich je bohužel bez očkování. Sedmnáct lidí leží ve vážném stavu na oddělení ARO a JIP. „Tento stav se ale se však rychle mění. Je potřeba uvést, že jsme kvůli velkému množství covid pozitivních pacientů museli již řadu našich pracovišť upravit a přizpůsobit na covidová oddělení,“ vysvětluje mluvčí nemocnice Petr Sulek. Další covidová lůžka má Thomayerova nemocnice například i na oddělení ARO.

07.12.2021

Do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) dorazil Mikuláš s čertem a andělem, a to díky TV Prima! Mikulášská nadílka však v letošním roce patřila především zdravotníkům z covidových pracovišť. Tváře TV Prima včele s Petrem Vágnerem, Karlem Voříškem a Klárou Doležalovou svými převleky mile překvapily přítomné sestřičky, které tak alespoň na chvíli mohly zapomenout na těžké dny současnosti. Pohodová atmosféra, radost a překvapení, to vše se podařilo vytvořit během chvíle a samozřejmě na všechny přítomné čekala i bohatá nadílka v podobě ovoce, vánočních perníčků či čerstvých džusů a mnoho dalšího.

06.12.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konala mikulášská nadílka. Tentokrát však přišli Mikuláš, čert a anděl potěšit hlavně dospělé, a to zdravotníky z tzv. první linie. Tváře TV Prima včele s Petrem Vágnerem, Karlem Voříškem a Klárou Doležalovou přijely udělat hlavně radost těm, kteří zažívají v poslední době velmi krušné chvíle a radostných dnů si příliš mnoho bohužel neužijí.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.