Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

31.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) společně s MČ Prahy 4 zvou na DEN ZDRAVÍ, který se bude konat dne 7. září od 11.00 do 18.00 hod. u OC Arkády Pankrác. Jedná se již o druhý ročník, kterého se FTN opět aktivně účastní.

31.08.2021

Velký krok k výzkumu neurodegenerativních onemocnění udělala Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) v Praze. V těchto dnech v ní totiž naplno začíná fungovat mozková banka. Je jediná ve střední Evropě a jsou v ní části mozkové tkáně pacientů zemřelých třeba na Alzheimerovu nebo Parkinsonovu nemoc. Podle vědců může zkoumání takových vzorků pomoci najít účinný lék na zatím nevyléčitelné choroby. O významu, fungování a zaměření mozkové banky poskytli rozhovor pro iRozhlas.cz přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D. a přednosta Ústavu patologie a molekulární medicíny 3. LF UK ve FTN prof. MUDr. Radoslav Matěj, Ph.D.

19.08.2021

Centrum podpůrné péče (CPP) ve spolupráci s Nadačním fondem CPP FTN – Léčivka zve na Dobročinný podzimní bazar, který se bude konat ve dnech 9. - 11. 9. 2021 v kapli sv. Václava v areálu nemocnice, a to vždy od 9:00 do 18:00 hod. Nákupem uděláte radost nejen sobě a svým blízkým, ale zároveň podpoříte aktivity Centra podpůrné péče, které prostřednictvím Dobrovolnického centra získává dobrovolníky, aby zpříjemnili pobyt pacientům v nemocnici.

18.08.2021

Hlavně na začátku léta si nemocnice stěžovaly na akutní nedostatek dárců krve. Jak to vypadá nyní? Na dotazy serveru Pražský patriot odpovídal primář Transfuzního oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) MUDr. Petr Turek, CSc.

18.08.2021

O významu a nedostatku krve, podmínkách jejího darování a o aktuální situaci hovořil MUDr. Petr Turek, CSc., primář Transfuzního oddělení z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) v rozhovoru pro TV Praha. Transfuzní stanice, napříč Českem, se letos potýkají s nedostatkem dárců. Větším, než v letech předchozích. Jedním z důvodů je třeba i to, že po očkování proti koronaviru nemůžete nějaký čas darovat krev, stejně jako po dovolené v zahraničí. Životodárná tekutina, která je v našem těle nenahraditelná. To je krev. Transfuzní stanice po celém Česku, se ale letos potýkají s nedostatkem dárců krve.

13.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na změnu provozní doby očkovacího centra (pavilon F) během víkendů, a to nově od 7.00 do 13.00 hod. Změna začne platit od 28. srpna!

06.08.2021

Finanční dotaci ve výši 318 590 Kč na vybudování a úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu pro předškolní děti získala Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN), a to díky podpoře ze strany Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP). Dotace byla konkrétně použita na celkovou úpravu školní zahrady v areálu FTN s vybudováním několika herních a vzdělávacích prvků. Zahrada je využívána hospitalizovanými dětmi, které navštěvují mateřskou školu ve FTN. Přeměna stávající zahrady v přírodní zahradu přinesla zkvalitnění výchovně-vzdělávacího procesu hospitalizovaných dětí a pozitivně tak působí na jejich léčbu.

05.08.2021

Od 1. července začala Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkovat i děti od 12 do 15 let. Od té doby dostalo vakcínu už více než 2500 dětí a zájem rodičů o očkování stále roste, a to i v souvislosti s blížícím se školním rokem.

02.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) se v letošním roce zúčastnila dalšího ročníku DNE ZDRAVÍ, který pořádalo Ministerstvo zdravotnictví ČR ve spolupráci s dalšími zdravotnickými zařízeními. Akce se konala v sobotu 31. července na Karlově náměstí, a to za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Nemocnici zastupovalo Transfuzní oddělení a Klinika revmatologie a rehabilitace 3. LF UK ve FTN, kterou na Dni zdraví reprezentoval její přednosta MUDr. Tom Phlilipp, Ph.D., MBA.

02.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na plánované uzavření ODBĚROVÉHO MÍSTA pro PCR a antigen testování (pavilon G1), a to ve dnech 4.8. a 9.8. z důvodu sanitárního dne.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.