22. roč. soutěže Sestra roku je tu! Podpořit můžete naší vrchní sestru Karolínu Vaicovou z Interní kliniky!

03.08.2023

Začal již 22. ročník prestižní soutěže Sestra roku, ve které se oceňují ti nejlepší z nejlepších z řad zdravotních sester či pečovatel a pečovatelů v sociálních službách. I v letošním roce tomu nebude jinak. Do finále soutěže se za Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) úspěšně probojovala naše vrchní sestra z Interní kliniky 3. LF UK paní Mgr. Karolína Vaicová. Hlasovat pro ni můžete v anketě již od 1. srpna, a to na webových stránkách: https://www.soutez-sestraroku.cz/hlasovani/.

Vrchní sestra Karolína pracuje ve FTN již bezmála třicet let. Po ukončení střední školy nastoupila na zdejší interní oddělení a věnovala se dalšímu vzdělávání, během kterého získala bakalářský titul a posléze také absolvovala magisterské studium na Ostravské Univerzitě. Ani to jí ale nestačilo, a tak absolvovala pomaturitní specializační studium v oboru Ošetřovatelská péče v interních oborech. Během své profesní kariéry ji začala zajímat paliativní péče. Vzdělání si doplnila certifikovaným kurzem v paliativní péči – ELNEC. Po čase absolvovala také certifikovaný kurz Mentor klinické praxe a již dvacet let se věnuje výuce budoucích sester. Za tu dobu prošly její výukou, ať již praktickou či teoretickou, stovky sestřiček. V současné době vede praxe studentů 3. ročníku Církevní střední zdravotnické školy Jana Pavla II. Zároveň řídí ošetřovatelskou péči 160 nelékařských zdravotnických pracovníků na Interní klinice, která má 112 lůžek. Takto velká klinika klade obrovské nároky na manažerské schopnosti vrchní sestry. Sestra Karolína se řadí k těm zdravotníkům, které profese zcela pohltila a vykonávají ji tělem i duší.

Tak jí držte palce a pokud chcete naší vrchní sestru Karolínu podpořit, hlasovat můžete na uvedených stránkách. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 11. října v Kině Lucerna v Praze.

VÍCE o soutěži

VÍCE o Interní klinice

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.