MUFLONI Z THOMAYERKY JSOU RARITOU V RÁMCI NEJEN ČESKÝCH NEMOCNIC!

09.08.2023

Mufloni patří neodmyslitelně k naší nemocnici a jsou takovým naším nekorunovaným maskotem. V rámci českých nemocnic, a dá se říci i v rámci min. Evropy, tvoří určitou raritu, která nemá obdoby v žádném jiném zdravotnickém zařízení. Aktuálně tvoří veliké stádo, které čítá přibližně kolem sto muflonů a "muflonek".

Každým rokem přibydou nová mláďata, která rozveselí snad každého člověka. Obecně pro naše pacienty a nejen je, působí tato roztomilá čtyřnohá stvoření pozitivně a mohou mít i dobrý vliv na průběh rekonvalescence nemocného ve formě příjemné terapie. Ne jednou byli naši mufloni také tématem novinových článků či reportáží. Jsou to zkrátka neškodná a milá stvoření, která svým působením v nemocnici vytvářejí zajímavou atmosféru, a to v prostředí, které samo o sobě může na člověka působit trochu neosobně a sterilně. Což ovšem v nemocničním zařízení obvykle bývá.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.