Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

14.09.2021

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v Thomayerově nemocnici slavnostně odhalil bustu zdravotní sestry, která zemřela v důsledku onemocnění covid-19. Při té příležitosti Vojtěch zdůraznil důležitost očkování. Zároveň znovu vyloučil, že by vláda v tuto chvíli chystala další plošná opatření. „Chceme poděkovat našim zdravotníkům, kteří v posledních několika měsících pracovali v krizových podmínkách. A protože lidi často zapomínají, tak my nechceme zapomínat. Na počest té obětavosti chceme odkrýt pamětní desku, která nám to bude neustále připomínat,“ řekl na úvod ředitel nemocnice Zdeněk Beneš.

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo naočkováno už více než 160 tisíc lidí a k tomu přes 4000 dětí od 12 do 15 let. Očkovat proti nemoci Covid-19 se ve FTN začalo na konci prosince minulého roku, a to v prostorách nového očkovacího centra v pavilonu F. Nejdříve přišli na řadu zdravotníci a k dnešnímu dni je většina z nich plně naočkována. Před očkováním bylo ve FTN až 250 zdravotníků v domácí izolaci kvůli koronavirové infekci. Díky očkování počty nemocných zdravotníků začaly rychle klesat, a to až na nulovou úroveň. Efekt očkování se tak v praxi jednoznačně projevil.

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně odhalena pamětní deska s bustou zdravotní sestry jako poděkování všem zdravotníkům za náročnou práci během covidové pandemie a zvládnutí těžkého období. V reportáži CNN Prima News hovořil o náročném koronavirovém období ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc, který tak zároveň poděkoval všem zdravotníkům za jejich práci a obrovské nasazení.  Za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a dalších hostů byla rovněž minutou ticha uctěna památka všech zdravotníků, kteří během výkonu svého povolání zemřeli kvůli infekci covid-19.

13.09.2021

Už rok a půl žijeme na světě s koronavirem. Při boji se zákeřnou nemocí často nasazují zdravotníci svůj život i psychické zdraví, dostávají do kontaktu s pozitivními pacienty, pečují o ně a sami se tak vystavují riziku nákazy. „Na počest zdravotníkům, kteří to nevzdali a bojovali s covidovou infekcí i za cenu nejvyšší,“ stojí na pamětní desce s bustou sestřičky, která byla ve středu odhalena ve Fakultní Thomayerově nemocnici.

10.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) je nově centrálním výdejovým místem pro další  monoklonální lék – ETESEVIMAB. Ten obsahuje odlišnou protilátku než jaká je obsažena v bamlanivimabu, ale v kombinaci s ním má veliký efekt v účinnosti proti tzv. mutaci delta, která v současné době v ČR dominuje. Celkem 200 balení etesevimabu pro přibližně 100 pacientů má FTN nyní k dispozici pro léčbu pacientů s nemocí covid-19.

10.09.2021

Jako poděkování všem zdravotníkům za jejich náročnou práci a vysoké nasazení během covidové pandemie, a to někdy bohužel i za cenu nejvyšší, byla ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) odhalena pamětní deska s bustou zdravotní sestry za účasti zdravotníků z FTN, ředitele nemocnice Zdeňka Beneše, ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, Martiny Koziar Vašákové, přednostky Plicní kliniky z FTN a zároveň náměstkyně pro zdravotní péči z MZ a Alice Strnadové, Hlavní sestry ČR a rovněž ředitelky Odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání z MZ.

09.09.2021

Již po druhé se Fakultní Thomayerova nemocnice  (FTN) zúčastnila DNE ZDRAVÍ, který v tomto týdnu pořádala MČ Prahy 4. FTN byla tradičním partnerem zmíněné akce a nabídla veřejnosti hned několik preventivních vyšetření, odborných rad a doporučení. V rámci Dne zdraví mohli lidé navštívit naše stánky a nechat si například změřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi anebo se něco nového dozvědět o zdravé výživě a tématu celiakie.

06.09.2021

Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo leták se stručným přehledem o platných koronavirových opatřeních, která začala platit od 1. září 2021.

03.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) dostala darem nové invalidní vozíky, a to od společnosti Na Stáří Doma, s.r.o. Vozíky byly postupně distribuovány na jednotlivá pracoviště, kde najdou své největší uplatnění. Radost z nich měli zdravotníci například z Interní kliniky nebo z Odd. geriatrie a následné péče či z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie atp.

01.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) aktuálně hledá následující pracovní pozice:

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.