Nové pokoje se zvýšenou péčí byly slavnostně otevřeny na Interní klinice ve FTN

07.06.2024

Nové pokoje se zvýšenu péčí byly slavnostně otevřeny na Interní klinice 3. LF UK, a to za účasti vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) a zástupců kliniky. Stavební úpravy pracoviště probíhaly dva měsíce a výsledkem jsou nové pokoje s kapacitou pro 5 pacientů. Zároveň vznikla i nová centrální moderní monitorovací recepce, která nabízí zdravotníkům lepší a komfortnější pracovní prostor.

„Jsem velice rád, že se za tak krátkou dobu podařilo zrekonstruovat tyto prostory pro naše pacienty a zároveň chci poděkovat všem zdravotníkům a ostatnímu personálu z místního pracoviště, že to vydrželi, protože tyto stavební úpravy probíhaly za plného chodu oddělení, a to je pro každého vždycky velice náročné. O to více mě těší, že výsledek je opravdu perfektní a můžeme tak našim pacientům nabídnout ještě větší komfort vč. nového lůžkového boxu a lepší modernější prostředí, ve kterém tráví svůj čas v rámci jejich hospitalizace,“ uvedl doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel FTN.

Součástí stavebních úprav byla i rekonstrukce chodby celého lůžkového oddělení vč. nových ochranných prvků, výměny linolea a podhledů. Dále došlo také k vymalování celého interiéru a pacientských pokojů vč. nátěru zárubní a dveří atd. Celkové náklady činily 9,5 mil. korun vč. DPH a byly financovány z rozpočtu nemocnice. Akce se zúčastnili doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel FTN, Ing. Jan Halíř, náměstek pro ekonomiku, techniku a provoz, doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta Interní kliniky, MUDr. Zdeněk Antoš, primář Interní kliniky a ostatní zdravotníci kliniky.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.