Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

16.11.2022

O novou vakcínu - Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho OČKOVACÍHO CENTRA přes 611 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme opět v pavilonu B1.

14.11.2022

Movember je každoroční celosvětová charitativní akce, která má za úkol zvýšit povědomí o rakovině prostaty a varlat. Muži po celém světě si v listopadu nechávají narůst knír, aby tím upozornili na problematiku „mužské rakoviny“. V rámci letošní akce Movember přichází Česká urologická společnost ve spolupráci s Nadačním fondem Muži proti rakovině s kampaní „TO NEVOČŮRÁŠ“.

11.11.2022

Největší energetický a stavební projekt ve Fakultní Thomayerově nemocnici za posledních čtyřicet let je v plném proudu. V současnosti se vyměňují stará okna za nová, která mnohem lépe izolují, a to v několika pavilonech najednou. Celkem jich je přes 1870 kusů a více než 100 druhů v různých velikostech. Nemocnice chce zároveň efektivněji řídit topný systém ve svých dvaceti pavilonech, proto řemeslníci instalují nové termostatické ventily a hlavice u radiátorů včetně teplotních čidel. Těch nemocnice potřebuje 6280.

11.11.2022

Od 1. listopadu byl jmenován do pozice náměstka pro ekonomiku, techniku a provoz Ing. Jan Halíř, kterého do funkce uvedl ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. Od roku 2007 působil Ing. Halíř v České správě sociálního zabezpečení, kde vedl sekci ekonomicko-správní a dříve působil i na Min. financí. Dosud ekonomický úsek ve FTN vedl Ing. Jiří Cairola.

09.11.2022

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) velice děkuje zástupcům Olivovy nadace za věcné dary pro naše Dětské centrum, které dosáhly celkové hodnoty za téměř 42 tisíc korun. Olivova nadace s dlouholetou tradicí, která byla založena již v roce 1896, se tak rozhodla podpořit aktivity Dětského centra a darovala mu nejrůznější produkty dětské výživy, hygienických potřeb či stolních her a mnoho dalšího.

09.11.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) vzniklo nové samostatné pracoviště - Oddělení paliativní péče, které již postupně zahájilo svou činnost ve spolupráci s dalšími útvary napříč celou nemocnicí. Nové oddělení působí v pavilonu F za závodní jídelnou. V rámci ambulantní péče poskytuje komplexní ambulantní péči dětským i dospělým pacientům s nevyléčitelnou nemocí. Oddělení pečuje o to, aby nemocný netrpěl bolestí ani jinými nepříjemnými příznaky. Tým paliativní péče se snaží o zmírnění fyzického, psychosociálního i spirituálního utrpení a zlepšení kvality života pacienta. Multidisciplinární tým oddělení se skládá z lékaře, sestry, psychologa, sociálního pracovníka a kaplana. Je schopen poradit a podpořit pacienta v jeho těžké životní situaci, kterou je pokročilá nemoc. V centru péče tohoto týmu je nemocný a jeho rodina. S pacientem vytváří plán dalšího postupu dle jeho preferencí.

08.11.2022

O novou vakcínu - Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho OČKOVACÍHO CENTRA přes 843 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme opět v pavilonu B1.

04.11.2022

Před více než rokem vznikla v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) tzv. Mozková banka neboli BrainBank, kde jsou uchovávány vzorky mozkové tkáně pacientů zemřelých na různé neurologické nemoci – nejen nejčastější neurodegenerativní onemocnění jako například Alzheimerova nebo Parkinsonova nemoc, ale také vzácné diagnózy. V rámci úzké spolupráce mezi Neurologickou klinikou a Ústavem patologie a molekulární medicíny 3. LF UK z FTN tak vzniklo unikátní pracoviště, které umožňuje zlepšování diagnózy neurodegenerativních onemocnění (Alzheimerova, Parkinsonova či Huntingtonova nemoc a jiné - pozn. red.) a demence. Podívejte se, jak to v takové bance vypadá.

04.11.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně zahájena generální rekonstrukce Plicní kliniky I. LF UK, která je financována z EU dotací v rámci OP ŽP a také ze státního rozpočtu. Symbolickým poklepáním kladivem na zdi pavilonu G1, ve kterém sídlí klinika, tak odstartoval komplexní projekt zahrnující nejen samotnou rekonstrukci budovy vč. vnitřních prostor, ale i realizaci energeticky úsporných opatření. Mezi ty patří především instalace úsporných topných těles, kompletní výměna starého osvětlení na úsporná LED svítidla atd. Díky tomuto projektu dojde k výraznému snížení energetické náročnosti Plicní kliniky.

04.11.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že od 4.11. platí dobrovolné používání respirátorů ve vnitřních zdravotnických prostorách zařízení či při návštěvách pacientů, a to v souvislosti se současným příznivým vývojem epidemiologické situace. Omezení návštěv zatím platí nadále.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.