Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

21.06.2019

XII. Sympozium dětské zlomeniny, Zbiroh 2019

Odborníci na dětské zlomeniny z ČR a ze Slovenska se v polovině května sešli na již dvanáctém celostátním sympoziu na Zámku Zbiroh. Tématem konference byla dětská skeletální traumatologie. Akce se konala pod záštitou děkana 3. LF UK prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc., ředitele TN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., nadačního fondu Kolečko a Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN, kterou zastupoval její přednosta prof. MUDr. Petr Havránek, CSc.

20.06.2019

Pro zástupce farmaceutických společností a odborné veřejnosti byla v pondělí 17. června v Thomayerově nemocnici představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka (KFJ). Slavnostní otevření zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a vedoucí lékař jednotky MUDr. Jiří Škopek, Ph.D.

20.06.2019

Thomayerova nemocnice díky finanční podpoře Nadace ČEZ získala dva vysoce kvalitní a důležité přístroje, a to endoskopickou sušící a skladovací skříň a tzv. Thermocycler v celkové výši 949 850,- Kč. Slavnostní předání přístrojů se konalo ve středu 19. června za účasti zástupců Interní kliniky 3. LF UK a TN, ředitele nemocnice doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. a Mgr. Daniela Nováka, manažera Nadace ČEZ.

18.06.2019

V Thomayerově nemocnici byla včera zástupcům farmaceutických společností a odborné veřejnosti slavnostně představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka, která má v TN již svou desetiletou tradici.

14.06.2019

Dnes slavíme Světový den dárcovství krve a o tomto tématu diskutoval ve Studiu 6 na ČT 1 MUDr. Petr Turek, CSc., primář z Transfuzního odd. z Thomayerovy nemocnice.

10.06.2019

V Thomayerově nemocnici se 6. června konal již VII. ročník Memoriálu Lenky Hejzlarové a v rámci něj se tradičně hrálo o Putovní pohár ve volejbale. Za účasti vedení TN a příznivců volejbalu odstartoval sportovní klání doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice. Letošní sošku „Skokan roku“ získala za svou techniku Romana Vojíková, fyzioterapeutka z Revmatologického a rehabilitačního oddělení. Kromě zaměstnanců TN se turnaje zúčastnili i kolegové z IKEMU.

05.06.2019

V letních měsících bude na Interní klinice 3. LF UK a TN v Thomayerově nemocnici mnohem příjemněji, a to díky získaným 12 ventilátorům od soukromého dárce, který se dokonce v TN i před mnoha lety narodil. Ventilátory jsou umístěny na pokojích pacientů a jeden z nich pomůže i sestřičkám na sesterně.

28.05.2019

Ke konci dubna se ve Starých Splavech konal již 25. ročník tradičního Sympozia o morfologii a funkci střeva za účasti více než 125 odborníků gastroenterologie a výživy vč. zdravotních sester, které se věnovaly tématu léčebných a ošetřovatelských postupů a nutriční péče u chorob trávicího traktu. Akci pořádala spol. FORSAPI a odborným garantem a pořadatelem programu byl doc. MUDr. Pavel Kohout z Interní kliniky 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice (TN). Další ročník se bude konat v roce 2020.

27.05.2019

Jarem provoněná Thomayerka, tak by se dala nazvat naše nemocnice, a to díky rudým muškátům od společnosti Goodyear, s.r.o. Ta je v rámci svých dobrovolnických aktivit věnovala naší TN v celkovém množství 450 ks vč. truhlíků a hnojiva. Celková hodnota takové pomoci se vyšplhala až na částku 30 000 Kč a svůj čas tomu věnovalo 10 zaměstnanců společnosti.

24.05.2019

O novém a v ČR ojedinělém ultrazvuku s elastrografií poskytl rozhovor MUDr. Zdeněk Antoš, vedoucí lékař Endoskopického centra TN pro týdeník Téma. Nový ultrazvuk pořídila pro TN Nadace Agrofert. Jde o vysoce moderní přístroj, který již pomáhá lékařům při diagnostice onemocnění nejčastěji trávícího ústrojí.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.