Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

01.10.2018

Thomayerova nemocnice otevřela zbrusu nový vjezd pro sanitní vozy a rychlou záchrannou službu. Hlavním důvodem je zvýšení počtu pacientů, kteří těmito vozy do nemocnice přijíždějí. Zrychlí se tedy transfer pacientů na příslušná oddělení a řidičům záchranné služby odpadne nutnost projíždět velmi frekventovanou hlavní bránou.

24.09.2018

Československo dostalo ke svým 10. narozeninám v roce 1928 velmi významný dárek - Masarykovy domovy, dnešní Thomayerovu nemocnici. Právě v těchto dnech si tedy naše zdravotnické zařízení připomíná 90 let od svého vzniku, a to ruku v ruce se stým výročím vzniku republiky. Ve čtvrtek 20. září ve společenském sále Thomayerovy nemocnice proběhla narozeninová oslava, které se zúčastnili významní hosté v čele s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem, primátorkou hlavního města Prahy Adrianou Krnáčovou a pražským radním pro zdravotnictví Radkem Lackem. V rámci akce bylo také oceněno 20 významných osobností Thomayerovy nemocnice.

10.09.2018

Dnešním dnech dochází ke změně pohotovostního příplatku v lékárně Thomayerovy nemocnice.

03.08.2018

Pediatrická klinika Thomayerovy nemocnice a 1. LF UK dnes od Nadace Křižovatka obdržela štědrý dar v podobě 20 monitorů dechu. Monitory z rukou zástupců nadace převzala přednostka kliniky doc. MUDr. Hana Houšťková, CSc., primář MUDr. Pavel Kabíček, CSc. a vrchní sestra Martina Pechová. Přístroje byly zakoupeny z finančního daru, který poskytly společnosti PRO.MED.CS, GreenSwan Pharmaceuticals, ÚRS Progress, ISOMA a ÚRS Praha.

31.05.2018

Centrum urologické péče Thomayerovy nemocnice v tomto týdnu provedlo šestici unikátních operací, při kterých pacientům implantoval novinku na poli léčby mužské stresové inkontinence – implantaci svěrače močové trubice Victo od společnosti Promedon. Toto zařízení má za cíl významně zkvalitnit život mužů s touto diagnózou. Thomayerova nemocnice byla vzhledem ke svým zkušenostem vybrána jako první nemocnice v České republice, která má možnost tyto nejmodernější přístroje implantovat.

31.05.2018

V sobotu 12. května 2018 v odpoledních hodinách jsme běželi, šli i jeli pro miminka do dlaně.

Běh pro miminka do dlaně byl uspořádán na podporu dětí, které si cestu na tento svět poněkud uspíšily. Pro děti i rodiče, kterým se miminko narodí dříve, než očekávají, je to doslova běh na dlouhou trať.

Během závodníci podpořili Perinatologické centrum intermediální péče Thomayerovy nemocnice. O uspořádání této akce se postarala rodičovská organizace NEDOKLUBKO pod vedením ředitelky Lucie Žáčkové.

24.05.2018

Již 14. ročník dětského dne pořádalo v Thomayerově nemocnici Centrum podpůrné péče Lékořice. Cílem akce bylo nenásilnou hravou formou přiblížit dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol nemocniční prostředí a ukázat jim, že nemocnice není místo, kterého je třeba se bát. Dětského dne se zúčastnilo téměř 900 dětí. Generálním partnerem letošního ročníku byla společnost Provident, jehož zaměstnanci pomáhali i s organizací celého dne.

11.05.2018

Prostranství pavilonu U Thomayerovy nemocnice, ve kterém sídlí Gynekologicko-porodnické a Novorozenecké oddělení, ozdobil minulý týden soubor tří dřevěných soch s tématikou porodnictví a mateřství – sochy nesou název Anděl, Mateřství a Pouto. Nemocnici tyto své sochy daroval umělecký řezbář Jaroslav Pecháček z moravských Hanušovic, který je známý například z talentové soutěže televize Prima Česko Slovensko má talent.

05.04.2018

Magistrát hlavního města Prahy finančně podpořil provoz lékařské pohotovostní služby v Thomayerově nemocnici, ve kterém je ošetřeno v rámci pohotovostní služby denně v průměru 90 pacientů z Prahy a okolí. Za peněžní dar v hodnotě 450 tisíc korun bylo pořízeno přístrojové vybavení, jako například EKG nebo pulsní oxymetr. Slavnostního předání přístrojů se za pražský magistrát zúčastnil radní pro oblast zdravotnictví Radek Lacko a přítomen byl i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Jsem rád, že se pražský magistrát finančně podílí na péči o své občany ve státních nemocnicích,“ řekl ministr při slavnostním předání.

20.03.2018

V pořadí již 24. Rytířem lékařského stavu se 15. března 2018 stal emeritní primář Oddělení patologie a molekulární medicíny Thomayerovy nemocnice MUDr. František Koukolík, DrSc. Pasován do tohoto stavu byl prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkem v Břevnovském klášteře.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.