Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

16.08.2019

Thomayerova nemocnice – dříve tzv. Masarykovy domovy, má velmi pestrou a dlouholetou historii, která sahá až k začátkům vzniku samotného Československa. Zažila německý či ruský lazaret, pečovala např. o přeživší děti z Lidic a jako lékař zde pracoval politik MUDr. František Kriegel. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a v současné době patří mezi největší zdravotnická zařízení v ČR, která zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze. Ta čítá téměř 450 tisíc obyvatel Prahy 4 a z velké části i Středočeského kraje. Celkový počet lůžek je 1063 a z toho počet lůžek na JIP je 81. TN je nositelem mezinárodního certifikátu Baby Friendly Hospital (Nemocnice přátelská dětem), uděleného WHO a UNICEF.

01.08.2019

O tom, co je migréna a jaký je rozdíl mezi ní a běžnou bolestí hlavy hovořila MUDr. Jolana Marková, přednostka Neurologické kliniky 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro TV Prima v souvislosti se změnami v úhradě léčby migrény v příštím roce.

22.07.2019

Kaplan Řehoř J. Žáček poskytl rozhovor pro TV Prima o duchovní péči v Thomayerově nemocnici, kterou pacientům a jejich rodinám poskytuje v kapli sv. Václava. Ta má v TN tradici a historii, která sahá až do 30 let minulého století.

15.07.2019

Kaple sv. Václava v Thomayerově nemocnici se stala místem, kde byla podepsána historicky první Dohoda o duchovní péči ve zdravotnictví mezi Ministerstvem zdravotnictví a zástupci církví. Stalo se tak ve čtvrtek 11. července za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěch, kardinála Dominika Duky a zástupců Ekumenické rady církví ČR.

12.07.2019

V nemocnici je nejvíce v ohrožení lidská důstojnost

O poskytování duchovní péče pacientům v Thomayerově nemocnici hovořil její kaplan Řehoř Jiří Žáček v rozhovoru pro server zdravezpravy.cz.

12.07.2019

Téměř 90 let slouží pacientům, jejich blízkým či zaměstnancům Thomayerovy nemocnice. Řeč je o nemocniční kapli, která byla postavena v letech 1931 až 1934 a jejím architektem byl Bohumír Kozák. Ten se při její stavbě inspiroval vršovickým kostelem sv. Václava od Josefa Gočára, který stojí na Čechově náměstí v Praze. Ke kapli patří samozřejmě poskytování duchovní péče, kterou v TN vykonává nemocniční kaplan Řehoř Jiří Žáček a jeho kolegyně Doubravka Vokáčová coby koordinátorka duchovní péče a zároveň kaplanka. Více o duchovní péči se dozvíte na webu TN.

12.07.2019

Rozhovor s Řehořem J. Žáčkem, kaplanem z TN a koordinátorkou – kaplankou Doubravkou Vokáčovou

Téměř 90 let slouží pacientům, jejich blízkým či zaměstnancům Thomayerovy nemocnice. Řeč je o nemocniční kapli a o její historii a současnosti  hovořil její kaplan Řehoř Jiří Žáček v rozhovoru pro Blesk.cz. Kaple vznikla počátkem 30. let minulého století a jejím architektem byl Bohumír Kozák, který se při stavbě inspiroval vršovickým kostelem sv. Václava od Josefa Gočára, který stojí na Čechově náměstí v Praze.

11.07.2019

O situaci v českém zdravotnictví, nedostatku sester či o Thomayerově nemocnici poskytl rozhovor doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice pro Lidové noviny. V rozhovoru mluvil například o hlavních specifikách nemocnice, o plánovaném centrálním příjmu či o problémech, které tíží TN.

03.07.2019

Pod záštitou České pneumologické a ftizeologické spol. (ČLS JEP), Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN a Oddělení hrudní chirurgie TN se v červnu konalo již tradiční XXIV. setkání pneumologů a zároveň také VIII. setkání pneumologů a pneumochirurgů v Emauzském klášteře. Cílem kongresu byla výměna nových poznatků a praxe mezi odborníky na léčbu např. tuberkulózy nebo bronchogenního karcinomu či novinky v oblasti pneumologie a intenzivní péče atd. Kongres zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel TN. Prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky TN a doc. MUDr. Vladislav Hytych, Ph.D., primář Oddělení hrudní chirurgie TN se ujali předsednictví kongresu.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.