Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

19.10.2022

Již po druhé se konala v Thomayerově kavárně vernisáž obrazů autorky Renaty Kocianové pod názvem TOULKY PŘÍRODOU. Inspirací pro její díla byla samotná příroda a její zvířecí obyvatelé v podobě např. veselého krtka, elegantního čápa či barveného stehlíka nebo roztomilé berušky a řada dalších. Fantazie, pozitivní energie, živočišnost a barevnost zvířecího světa a přírody, to vše a mnohem více se podařilo zachytit autorce vernisáže na svých dílech. Vernisáž zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel FTN.

19.10.2022

Miminko po porodu pořád u maminky a neopouští její hruď. Pečlivá příprava na kojení, kdy se maminky na kurzech učí už v těhotenství třeba práci s odsávačkou. A zdánlivě obyčejné věci, jako jsou osobní přístup a pocit bezpečí. Jak opravdu vypadá baby friendly porodnice? Více se dozvíte v reportáži webu Maminka.cz z porodnice ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN).

18.10.2022

S naším projektem Maminka v porodnici jsme tentokrát nemuseli příliš daleko. Naše kroky vedly do porodnice v pražské Krči, kde nás přivítali vřele a s úsměvem na tváři. Jakými specifiky se toto zařízení pyšní? A v čem je porodnice jedinečná? Ve vstupní hale nás vítá vrchní sestra Lenka Cejpková a jdeme dělat první rozhovor s maminkou, která tu před pár dny přivedla na svět syna. Procházíme oddělením šestinedělí a já si přesně vybavuji, ve kterém pokoji jsem před třemi lety ležela s dcerou Stellou. Měly jsme zdarma samostatný pokoj s vlastní koupelnou. To je specifikum místní porodnice – nejsou zde tzv. nadstandardy.

14.10.2022

Před časem se zdravotníci z Gynekologicko-porodnického oddělení ve FTN zúčastnili prezentace simulátorů LaparoS (laparoskopická operativa) a GynoS (gynekologické operace). Akce probíhala v mobilním showroomu VirtaMedED, ve kterém bylo potřebné zdravotnické vybavení pro nácvik operativy v rámci simulační medicíny.

14.10.2022

V Thomayerově kavárně začala před časem výstava obrazů „TOULKY PŘÍRODOU II“ a potrvá do konce roku. Součástí akce je zároveň i vernisáž obrazů, která se bude konat už 17. října. V rámci této akce je i prodej autorského kalendáře na rok 2023.

13.10.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že od 13.10. platí výrazné doporučení používání respirátoru typu FFP2 ve vnitřních zdravotnických prostorách zařízení, a to v souvislosti se současným vývojem epidemiologické situace. Od 17.10. dochází také k omezení návštěv!

10.10.2022

O novou vakcínu - Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo přes 1420 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku.

10.10.2022

Dětská venkovní hřiště a možné úrazy na nich byly hlavním tématem reportáže v ČT v pořadu Černé ovce. Hostem pořadu byl mj. doc. MUDr. Tomáš Pešl, Ph.D., přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, který hovořil o dětských úrazech, pádech a různých zraněních i s těžkými následky, které se často stávají ve venkovních prostorách, kde si hrají malé děti.

07.10.2022

FTN Vás zve na výstavu obrazů autorky Renaty Kocianové pod názvem „TOULKY PŘÍRODOU II“, která začala 5. října v Thomayerově kavárně, pavilon A1. Samotná vernisáž se bude konat 17. října v 15.30 hod. Součástí výstavy je i prodej kalendáře na rok 2023 – Toulky přírodou II.

07.10.2022

Od 1. října byla pověřena řízením Onkologické kliniky I. LF UK doc. MUDr. Radka Lohynská, Ph.D. Z rukou ředitele FTN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. si převzala pověřovací listinu a do výběrového řízení bude vést kliniku. Dosud zmíněné pracoviště vedl doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D. Doc. Lohynská pracovala ve FTN již dříve, a to v letech 1998 až 2001. Po delší pauze se však opět vrátila zpět do naší nemocnice. Akce se též zúčastnil děkan I. LF UK prof. MUDr. Martin Vokurka, CSc.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.