Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

25.07.2022

Reportáž ČT o malém Adámkovi, který před časem prodělal těžký Covid-19 a byl kvůli této nemoci 40 dní v kómatu. Zdravotníci z naší Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK (KDCHT) mu zachránili doslova život. Dnes Adámek plně rehabilituje a opět má důvod k radosti ze života. Má však ještě před sebou kus cesty, kterou musí ujít, aby se opět plně vrátil mezi své vrstevníky.

22.07.2022

Zdravotníci z našeho očkovacího centra (pavilon B1) zvládli za první týden očkování tzv. 4. dávkou proti nemoci Covid-19 naočkovat celkem přes 930 lidí!  Celkově však do našeho centra přišlo téměř 1070 zájemců o různé dávky očkování proti Covid-19. Výjimku netvořili ani lidé, kteří si přišli pro svou první dávku očkování anebo pro třetí. O očkování byl od začátku veliký zájem a očkovací centrum tak muselo prodloužit svou provozní dobu i posílit své personální kapacity. Nyní se očkuje ve dvou ordinacích.

21.07.2022

V pondělí 18. 7. začalo ve FTN očkování 4. dávkou (II. posilující dávka) vakcíny proti nemoci Covid-19. Zájem veřejnosti byl od začátku zahájení tak veliký, že bylo nutné hned v první den prodloužit provozní dobu očkovacího centra a personálně doplnit. Jen za první den očkování přišlo přes 160 lidí a v dalších dnech byl zájem ještě vyšší.  V úterý i ve středu přišlo přes 200 lidí. Více se dozvíte v rozhovoru pro TN Live, který poskytl mluvčí nemocnice Petr Sulek.

18.07.2022

Ve FTN dnes začalo očkování proti Covid-19, a to II. posilující dávkou vakcíny. Vzhledem k velikému zájmu o očkování došlo k dočasnému prodloužení otevírací doby očkovacího centra, a to od 8.30 do 11.00 hod. v režimu PO-PÁ. Při organizaci očkování je nutné dodržovat všechny pokyny přítomného zdravotnického personálu. Děláme vše pro to, aby očkování probíhalo co nejrychleji a pokud stojíte ve frontě, prosíme o trpělivost. Zájem o očkování je veliký. Děkujeme všem za pochopení!

15.07.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) informuje, že Thomayerova kavárna bude opět otevřena, a to již v pondělí dne 18. července. Zároveň došlo i k úpravě otevírací doby, která NOVĚ bude od 7.30 do 16.30 hod. (PO-PÁ).

12.07.2022

Pediatrická klinika 1. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) má od 1. července novou přednostku. Stala se jí MUDr. Lucie Gonsorčíková, Ph.D. Dočasným vedením kliniky byl do té doby pověřen dlouholetý primář oddělení MUDr. Pavel Kabíček, CSc. Jmenování nové přednostky kliniky se zúčastnili zástupci vedení FTN včele s náměstkem pro léčebnou péči MUDr. Petrem Čechem a za 1. LF UK byl rovněž přítomen děkan fakulty prof. MUDr. Martin Vokurka, CSc., který nové přednostce pogratuloval ke jmenování a popřál jí mnoho úspěchů v této nové a významné pozici.

12.07.2022

Do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) aktuálně hledáme mj. tyto pracovní pozice:

30.06.2022

Díky EU dotacím v rámci REACT-EU byl do FTN pořízen nový systém pro mikrobiologickou diagnostiku. Jedná se o systém MALDI Biotyper® sirius IVD, který byl za účasti zástupců výrobce a Oddělení klinické mikrobiologie ve FTN slavnostně představen a uveden do provozu. Instalovaný systém disponuje inovativní metodou identifikace bakteriálních mikroorganismů, zaloľenou na principu hmotnostní spektrometrie, která umoľňuje rychlejąí a efektivnějąí analýzu, neľ jaké je moľné dosáhnout pomocí klasických diagnostik.

27.06.2022

FTN upozorňuje na změny provozu a fungování očkovacího a testovacího centra na Covid-19 od 1. července:

27.06.2022

FTN upozorňuje, že během státních svátků ve dnech 5.-6.7.2022 budou uzavřeny provozovny očkovacího (pav. B1) a testovacího centra (mobilní červená buňka) na Covid-19.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.