Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

09.11.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) vzniklo nové samostatné pracoviště - Oddělení paliativní péče, které již postupně zahájilo svou činnost ve spolupráci s dalšími útvary napříč celou nemocnicí. Nové oddělení působí v pavilonu F za závodní jídelnou. V rámci ambulantní péče poskytuje komplexní ambulantní péči dětským i dospělým pacientům s nevyléčitelnou nemocí. Oddělení pečuje o to, aby nemocný netrpěl bolestí ani jinými nepříjemnými příznaky. Tým paliativní péče se snaží o zmírnění fyzického, psychosociálního i spirituálního utrpení a zlepšení kvality života pacienta. Multidisciplinární tým oddělení se skládá z lékaře, sestry, psychologa, sociálního pracovníka a kaplana. Je schopen poradit a podpořit pacienta v jeho těžké životní situaci, kterou je pokročilá nemoc. V centru péče tohoto týmu je nemocný a jeho rodina. S pacientem vytváří plán dalšího postupu dle jeho preferencí.

08.11.2022

O novou vakcínu - Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho OČKOVACÍHO CENTRA přes 843 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme opět v pavilonu B1.

04.11.2022

Před více než rokem vznikla v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) tzv. Mozková banka neboli BrainBank, kde jsou uchovávány vzorky mozkové tkáně pacientů zemřelých na různé neurologické nemoci – nejen nejčastější neurodegenerativní onemocnění jako například Alzheimerova nebo Parkinsonova nemoc, ale také vzácné diagnózy. V rámci úzké spolupráce mezi Neurologickou klinikou a Ústavem patologie a molekulární medicíny 3. LF UK z FTN tak vzniklo unikátní pracoviště, které umožňuje zlepšování diagnózy neurodegenerativních onemocnění (Alzheimerova, Parkinsonova či Huntingtonova nemoc a jiné - pozn. red.) a demence. Podívejte se, jak to v takové bance vypadá.

04.11.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně zahájena generální rekonstrukce Plicní kliniky I. LF UK, která je financována z EU dotací v rámci OP ŽP a také ze státního rozpočtu. Symbolickým poklepáním kladivem na zdi pavilonu G1, ve kterém sídlí klinika, tak odstartoval komplexní projekt zahrnující nejen samotnou rekonstrukci budovy vč. vnitřních prostor, ale i realizaci energeticky úsporných opatření. Mezi ty patří především instalace úsporných topných těles, kompletní výměna starého osvětlení na úsporná LED svítidla atd. Díky tomuto projektu dojde k výraznému snížení energetické náročnosti Plicní kliniky.

04.11.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že od 4.11. platí dobrovolné používání respirátorů ve vnitřních zdravotnických prostorách zařízení či při návštěvách pacientů, a to v souvislosti se současným příznivým vývojem epidemiologické situace. Omezení návštěv zatím platí nadále.

03.11.2022

Ministerstvo zdravotnictví vydalo stručnou brožuru k očkování, která srozumitelně a jasně odpovídá na řadu často kladených otázek kolem očkování.

02.11.2022

O novou vakcínu - Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho OČKOVACÍHO CENTRA přes 553 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Od 1.11. opět očkujeme v pavilonu B1.

02.11.2022

FTN upozorňuje, že od 1.11. opět očkujeme proti Covidu-19 v očkovacím centru v pavilonu B1, který byl do té doby krátce uzavřen z důvodu výměny oken a vnitřní rekonstrukce.

27.10.2022

28. říjen je významným dnem, kterým si připomínáme a oslavujeme DEN VZNIKU SAMOSTATNÉHO ČESKOSLOVENSKÉHO STÁTU. U této příležitosti přeje vedení FTN všem hlavně pevné zdraví, klid a pohodu v kruhu svých nejbližších a rodiny.

26.10.2022

O novou vakcínu - Comirnaty BA.4/5 proti Covidu-19 je ve FTN zájem. V minulém týdnu si pro ni přišlo do našeho OČKOVACÍHO CENTRA přes 1032 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.