Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

01.12.2022

Stalo se tak v týdnu od 21. do 25. 11., kdy si pro vakcínu COMIRNATY BA.4/5 proti covidu-19 přišlo přes 264 lidí. Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme v pavilonu B1 (přízemí, vchod do LPS).

30.11.2022

Neurologickou kliniku 3. LF UK ve FTN navštívili před časem zástupci jedné z nejvýznamnějších australských poskytovatelů zdravotní péče a pomoci ze společnosti ASPENMEDICAL. Společnost je globálním poskytovatelem inovativních a na míru šitých řešení zdravotní péče v celé řadě odvětví a své aktivity rozšiřuje i mimo území Austrálie. V rámci své oficiální návštěvy ČR projevili zástupci společnosti zájem o krátkou prohlídku zdravotnického zařízení a vybrali si Neurologickou kliniku ve FTN. Za kliniku je v nemocnici přivítal přednosta doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D.

30.11.2022

Vedení FTN velice děkuje Nadačnímu fondu M.E.G Charity za kvalitní čističku vzduchu zn. Rowenta pro naše Dětské centrum (DC). Dar si převzala jeho ředitelka MUDr. Jaroslava Lukešová. Jedná se o dlouhodobou spolupráci mezi FTN a Nadačním fondem.

30.11.2022

Vedení FTN velice děkuje zaměstnancům a dobrovolníkům z našeho Centrum podpůrné péče za povedené, nápadité a hezké adventní věnce, které sami vyrobili.

29.11.2022

Kvůli opravě komunikace Praha - 4 Vídeňská s nájezdem na Jižní spojku bude v pracovní dny, tj. od úterý 29. 11. do pátku 9. 12. od 14:30 do 18:30 hod. bude umožněn výjezd a vjezd vozidel i evakuační branou (mezi pavilony V (RIP) a T (ubytovna) na ulici Vídeňská.

28.11.2022

Zájem o studium zdravotnických škol podle ministerstva práce i ministerstva zdravotnictví od začátku epidemie covidu-19 roste, navyšují se kapacity a otevírají nové prostory. Jejich zástupci to dnes řekli na tiskové konferenci k otevření učeben Církevní střední zdravotnické školy Jana Pavla II. v prostorách pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Podle jejího ředitele Zdeňka Beneše je jedním z cílů spolupráce i to, aby studenti po ukončení studia zůstali jako zdravotní sestry pracovat v jejich nemocnici.

28.11.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo dnes slavnostně otevřeno detašované pracoviště praktické výuky budoucích praktických a diplomovaných všeobecných sester z Církevní SZŠ Jana Pavla II. a za podpory Pražského arcibiskupství. Jde o první pracoviště tohoto druhu v ČR v rámci fakultních nemocnic. Celkově jde o více než 60 studentek a studentů v oborech praktická sestra, všeobecná sestra a VOŠ.

25.11.2022

Vakcína je určena pro děti starší 12 let a dospělí s nárokem na 3. či 4. dávku. Očkujeme v pavilonu B1 v přízemí (vchod do LPS).

22.11.2022

Celkem 2300 voucherů do saunového centra v hotelu SEN v Senohrabech darovala společnost INFINIT zaměstnancům z FTN jako poděkování za jejich práci a také nasazení během covidové pandemie. Tentokrát byl dar určen nejen pro zdravotníky, ale také pro ostatní zaměstnance, kteří pracují v nezdravotnických pracovištích.

22.11.2022

Od začátku letošního roku byl v Česku odstartován pilotní program screeningu rakoviny plic. Ze čtyř tisíc oslovených lidí v riziku jich přitom nabídky se do screeningu zapojit využila polovina – a u pěti procent zúčastněných byl záchyt pozitivní. Pokud se povede screening zavést tak, aby ho riziková populace využívala, mohlo by se zvýšit přežití pacientů s rakovinou plic. Odborníci by ale také chtěli zapracovat na průchodu pacienta systémem, a to zejména v některých regionech. Smutnou realitou totiž je, že lidé žijící v některých krajích mají v případě, že onemocní rakovinou plic, vyhlídky podstatně horší než v regionech jiných. Pravidlem by tak mělo být, že pacienti s tímto onemocněním budou léčeni v některém ze sedmi pneumoonkochirurgických center.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.