Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

27.07.2022

Do FTN hledáme novou posilu, a to vedoucí nutriční terapeutku/a do Odboru léčebné výživy a stravování. Přijďte a zapojte se do koncepce zabezpečení nutriční péče napříč celou nemocnicí a podílejte se na dietním systému pro naše pacienty vč. možností zavedení nových trendů v oblasti pacientského stravování.

26.07.2022

„Rozsáhlé studie potvrdily, že káva prodlužuje lidský život a odkládá nástup Alzheimerovy choroby,“ tvrdí gastroenterolog doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. ze 3. lékařské fakulty UK. Roku 2014 stál u zrodu nezávislého Institutu kávy. O kávě i její historii dokáže zaníceně hovořit hodiny; je jejím horlivým „obhájcem“. Už během studia medicíny měl jasno – chtěl se stát chirurgem. Osud a alergie na všemožné dezinfekce však tomu chtěly, že svoji „chirurgickou razanci“ k řešení zdravotnických problémů nakonec uplatňuje ve zcela odlišném oboru: v gastroenterologii. Pavel Kohout se stal výživovým guru, dlouho vedl Centrum výživy Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze a nyní je přednostou Interní kliniky 3. LF UK tamtéž.

26.07.2022

Do naší závodní jídelny ve FTN hledáme zkušeného KUCHAŘE/KU! Přidejte se do našeho týmu kuchařů a kuchařek a zapojte se do příprav menu pro naše zdravotníky, zaměstnance a pacienty.

26.07.2022

FTN upozorňuje na dočasné uzavření Oddělení dětské neurologie z technických důvodů, a to od 22.7./14:00 hod. do 8.8.2022. V akutních případech kontaktujte Pediatrickou kliniku, pavilon G2 nebo Kliniku dětské chirurgie a traumatologie (KDCHT), pavilon B4, odkud volají i dětského neurologa ve službě.

25.07.2022

Reportáž ČT o Programu časného záchytu karcinomu plic, který v ČR začal fungovat z kraje letošního roku. Plicní klinika ve FTN je jedním z pracovišť, kde se tento program začal mezi prvními realizovat.  Zatím přes něj prošlo v rámci ČR více než 400 lidí a u desítky z nich již lékaři diagnostikovali různá plicní onemocnění (např. plicní fibróza, CHOPN aj.) a také bohužel stádia rakoviny plic. Program je určený nejen pro aktivní kuřáky, ale i pro ty, kteří s kouřením přestali či jsou tzv. pasivními kuřáky anebo pracují v těžkých prašných podmínkách. Rakovina plic patří mezi nejzávažnější onkologická onemocnění v ČR. Ročně na rakoviny plic umírá přes 5 400 lidí.

25.07.2022

Reportáž ČT o malém Adámkovi, který před časem prodělal těžký Covid-19 a byl kvůli této nemoci 40 dní v kómatu. Zdravotníci z naší Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK (KDCHT) mu zachránili doslova život. Dnes Adámek plně rehabilituje a opět má důvod k radosti ze života. Má však ještě před sebou kus cesty, kterou musí ujít, aby se opět plně vrátil mezi své vrstevníky.

22.07.2022

Zdravotníci z našeho očkovacího centra (pavilon B1) zvládli za první týden očkování tzv. 4. dávkou proti nemoci Covid-19 naočkovat celkem přes 930 lidí!  Celkově však do našeho centra přišlo téměř 1070 zájemců o různé dávky očkování proti Covid-19. Výjimku netvořili ani lidé, kteří si přišli pro svou první dávku očkování anebo pro třetí. O očkování byl od začátku veliký zájem a očkovací centrum tak muselo prodloužit svou provozní dobu i posílit své personální kapacity. Nyní se očkuje ve dvou ordinacích.

21.07.2022

V pondělí 18. 7. začalo ve FTN očkování 4. dávkou (II. posilující dávka) vakcíny proti nemoci Covid-19. Zájem veřejnosti byl od začátku zahájení tak veliký, že bylo nutné hned v první den prodloužit provozní dobu očkovacího centra a personálně doplnit. Jen za první den očkování přišlo přes 160 lidí a v dalších dnech byl zájem ještě vyšší.  V úterý i ve středu přišlo přes 200 lidí. Více se dozvíte v rozhovoru pro TN Live, který poskytl mluvčí nemocnice Petr Sulek.

18.07.2022

Ve FTN dnes začalo očkování proti Covid-19, a to II. posilující dávkou vakcíny. Vzhledem k velikému zájmu o očkování došlo k dočasnému prodloužení otevírací doby očkovacího centra, a to od 8.30 do 11.00 hod. v režimu PO-PÁ. Při organizaci očkování je nutné dodržovat všechny pokyny přítomného zdravotnického personálu. Děláme vše pro to, aby očkování probíhalo co nejrychleji a pokud stojíte ve frontě, prosíme o trpělivost. Zájem o očkování je veliký. Děkujeme všem za pochopení!

15.07.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) informuje, že Thomayerova kavárna bude opět otevřena, a to již v pondělí dne 18. července. Zároveň došlo i k úpravě otevírací doby, která NOVĚ bude od 7.30 do 16.30 hod. (PO-PÁ).

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.