Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

18.07.2022

Ve FTN dnes začalo očkování proti Covid-19, a to II. posilující dávkou vakcíny. Vzhledem k velikému zájmu o očkování došlo k dočasnému prodloužení otevírací doby očkovacího centra, a to od 8.30 do 11.00 hod. v režimu PO-PÁ. Při organizaci očkování je nutné dodržovat všechny pokyny přítomného zdravotnického personálu. Děláme vše pro to, aby očkování probíhalo co nejrychleji a pokud stojíte ve frontě, prosíme o trpělivost. Zájem o očkování je veliký. Děkujeme všem za pochopení!

15.07.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) informuje, že Thomayerova kavárna bude opět otevřena, a to již v pondělí dne 18. července. Zároveň došlo i k úpravě otevírací doby, která NOVĚ bude od 7.30 do 16.30 hod. (PO-PÁ).

12.07.2022

Pediatrická klinika 1. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) má od 1. července novou přednostku. Stala se jí MUDr. Lucie Gonsorčíková, Ph.D. Dočasným vedením kliniky byl do té doby pověřen dlouholetý primář oddělení MUDr. Pavel Kabíček, CSc. Jmenování nové přednostky kliniky se zúčastnili zástupci vedení FTN včele s náměstkem pro léčebnou péči MUDr. Petrem Čechem a za 1. LF UK byl rovněž přítomen děkan fakulty prof. MUDr. Martin Vokurka, CSc., který nové přednostce pogratuloval ke jmenování a popřál jí mnoho úspěchů v této nové a významné pozici.

12.07.2022

Do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) aktuálně hledáme mj. tyto pracovní pozice:

30.06.2022

Díky EU dotacím v rámci REACT-EU byl do FTN pořízen nový systém pro mikrobiologickou diagnostiku. Jedná se o systém MALDI Biotyper® sirius IVD, který byl za účasti zástupců výrobce a Oddělení klinické mikrobiologie ve FTN slavnostně představen a uveden do provozu. Instalovaný systém disponuje inovativní metodou identifikace bakteriálních mikroorganismů, zaloľenou na principu hmotnostní spektrometrie, která umoľňuje rychlejąí a efektivnějąí analýzu, neľ jaké je moľné dosáhnout pomocí klasických diagnostik.

27.06.2022

FTN upozorňuje na změny provozu a fungování očkovacího a testovacího centra na Covid-19 od 1. července:

27.06.2022

FTN upozorňuje, že během státních svátků ve dnech 5.-6.7.2022 budou uzavřeny provozovny očkovacího (pav. B1) a testovacího centra (mobilní červená buňka) na Covid-19.

24.06.2022

Díky EU dotacím v rámci REACT-EU projektu „Zkvalitnění péče o onkologicky nemocné pacienty ve Fakultní Thomayerově nemocnici“ byl pro Oddělení lékařské genetiky pořízen nový velkokapacitní NGS přístroj pod názvem NEXTSeq 550Dx. Ten umožní rozšířit portfolio genetických vyšetření včetně často požadovaného tzv. WES vyšetření (celoexomového sekvenování). V rámci vyšetření z oblasti lékařské genetiky urychlí a zpřesní diagnostiku hereditárních nádorových chorob a umožní diagnostiku geneticky podmíněných epilepsií.

23.06.2022

Přes milion Čechů zažívá několikrát do měsíce záchvaty migrény, které je dokážou zcela vyřadit z běžného života. Bez léků proti bolesti obvykle nedokážou být. „Jejich nadměrné užívání ale paradoxně vede k dalším bolestem hlavy a nastává začarovaný kruh,“ říká MUDr. Jolana Marková, FEAN, vedoucí lékařka centra pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy z Fakultní Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro Deník v příloze Zdraví.

22.06.2022

FTN upozorňuje, že od 27. června na dobu 14 dní bude uzavřena Thomayerova kavárna (pavilon A1) z důvodu plánované výměny oken a dalších úprav vnitřních prostor. O jejím znovuotevření Vás budeme včas informovat.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.