Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

19.01.2022

Ve FTN jsme děti ve věku od 5 do 11 let začali očkovat od 15. prosince 2021. Dosud jsme jich naočkovali přes 750 a zájem je stále veliký. Každou středu očkujeme až 150 dětí. Na místě je pediatr, dětská zdravotní sestra a příslušné zdravotnické vybavení. Očkování probíhá na Pediatrické klinice v pavilonu G2 – přízemí.

18.01.2022

Projekt „ŠETŘI SVÉ PLÍCE“ je preventivní program Pneumologické kliniky 1. LF UK ve FTN, který je určen pro děti ze čtvrtých a pátých tříd základních škol. Jedná se o pilotní projekt v rámci Centra pro závislé na tabáku ve spolupráci s dětským psychologem, který je zaměřen na prevenci proti kouření, a to zábavnou formou – se zaměřením na cílovou skupinu dětí ve věku 9 až 10 let. Při určení této věkové hranice se vycházelo z faktu, že průměrný věk dítěte, které si zapálí svou první cigaretu, je v ČR kolem 10 let, v Praze bohužel i mnohdy méně. I přes všechna protikoronavirová opatření a různá omezení, kvůli kterým se mnohdy nemohlo přednášet na všech školách, které měly zájem se zapojit do projektu, bylo k dnešnímu dni proškoleno přes 418 dětí.

17.01.2022

Vláda dnes schválila navýšení PCR testů hrazených z veřejného zdravotního pojištění, kdy očkované osoby budou mít od 17. ledna nárok na 5 PCR testů za kalendářní měsíc. Změny se týkají také testování ve školách, které bude probíhat 1x týdně. Sjednocují se také pravidla pro lyžařské kurzy a upřesnila se pravidla pro testování v zaměstnání.

10.01.2022

Zdravotníci z Kliniky hrudní chirurgie 3. LF UK ve FTN velice děkují dětem a učitelům ze ZŠ Ohradní za vánoční přání, vzkazy a milá překvapení, která všem udělala radost.

10.01.2022

Před koncem minulého roku se společnost TAMDA FOODS opět rozhodla podpořit zdravotníky z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Darovala jim tři plné palety značkové minerální vody plné přírodního vápníku, které putovaly zdravotníkům jako poděkování za jejich práci a zodpovědný přístup během covidové pandemie v roce 2021.

10.01.2022

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) velice děkuje společnosti ČEZ a jejím zaměstnancům za předvánoční překvapení, které si připravili pro naše zdravotníky. Díky této podpoře putovalo do FTN celkem 500 balíčků lahodné čokolády a kvalitní zrnkové kávy jako poděkování zdravotníkům za jejich zodpovědnou práci a nasazení během covidové pandemie v roce 2021.

07.01.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) informuje veřejnost, že je opět otevřena Thomayerova kavárna. Novinkou je snídaňové menu do 10.00 hod., které obsahuje např. párek v rohlíku či míchané vejce anebo kakao s koblihou či horkou čokoládou.

05.01.2022

Ministerstvo zdravotnictví vydalo stručný přehled nových opatření, která začala platit od 3. ledna 2022. Nová opatření se týkají podmínek vstupu do různých typů služeb a restaurací, pořádání hromadných akcí či pravidel nošení respirátorů a testování.

04.01.2022

Před časem se v Thomayerově kavárně konala vernisáž obrazů od autorky Renaty Kocianové pod názvem „Toulky přírodou I“. Součástí této akce byl i prodej stejnojmenného kalendáře na rok 2022, který je ještě stále k dispozici na hlavní vrátnici nemocnice. Jelikož ale byl konec roku, který je tradičně spojován s nadělováním dárků a přáním všeho dobrého, rozhodla se autorka kalendáře udělat radost i pacientům z FTN. Darovala jim totiž celkem 70 kusů svého kalendáře.

04.01.2022

Proč embryo na začátku svého bytí provede genovou anarchii? A proč se někdy chromozom stočí do kruhu? Na tyto otázky vám genetika odpověď zatím nedá. Na řadu dalších otázek ale ano. V medicíně totiž patří mezi nejvíce fascinující obory. O pestrém světě genetiky z pohledu lékařky poskytla rozhovor pro server vitalia.cz primářka Oddělení lékařské genetiky MUDr. Martina Langová, Ph.D. z FTN, která zároveň přednáší i na 3. lékařské fakultě UK.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.