Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

15.03.2022

Do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) mj. hledáme tyto pracovní pozice:

14.03.2022

Ministerstvo zdravotnictví spolu s Českou asociací farmaceutických firem (ČAFF) a Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru koordinuje nabídky výrobců a distributorů léčiv na zdravotnickou pomoc České republiky Ukrajině. Dnes vyrazí první várka pomoci s půl milionem balení léků darovaných společnostmi Zentiva, Stada, Glenmark a ProMed.Cs. Dopravu bezplatně zajišťuje společnost Alliance Healthcare a bezplatné právní služby poskytla advokátní kancelář PRK Partners.

14.03.2022

Jaké změny platí od 14. března? Ministerstvo zdravotnictví informuje: ode dneška už jsou respirátory povinné pouze ve veřejné dopravě a zdravotnických a sociálních zařízeních za stejných podmínek jako dosud.

14.03.2022

Rakovinou v Česku onemocní téměř každých osm minut jeden člověk. A každý den na ni u nás zemře 74 lidí, tedy v průměru každých 20 minut jeden. „I když je rakovina u nás až druhou nejčastější příčinou úmrtí po kardiovaskulárních chorobách, jde o největší zdravotní strašák současnosti,“ podotýká Tomáš Büchler, přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a FTN v Praze.

11.03.2022

FTN upozorňujeme, že od 14. března  bude očkovací centrum proti Covid-19 přestěhováno na pavilon B1. V provozu bude nově pouze ve dnech PO, ST, PÁ, a to od 8.00 do 16.00 hodin.

09.03.2022

Zaměstnanci z FTN pomáhají a vyjadřují svou solidaritu s lidmi z Ukrajiny, a to někteří z nich i opakovaně. Jedním z nich je například Tomáš Beránek z naší Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, který s materiální pomocí dokonce vyrazil i na slovensko-ukrajinskou hranici již celkem třikrát. Se sbírkou potřebných věcí mu pomáhali další zdravotníci z uvedené kliniky. Větší částkou na materiální pomoc přispěla např. i sestřička Romana Šmejkalová, a za to jí patří veliké díky. Všem patří veliké poděkování za přístup a příkladnou obětavost!

03.03.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a její Oční oddělení se zapojí ke Světovému týdnu glaukomu, který se bude konat v průběhu příštího týdne. V rámci našeho Očního oddělení se k této akci připojíme ve dnech 10. a 11. března v době od 7:30 – 12:00 a 13:00 – 15:00 hod. na pracovišti všeobecné ambulance. Zájemci o preventivní změření očního tlaku, které bude zdarma, budou vyšetřeni dle pořadí, ve kterém přišli do ambulance. Není potřeba se dopředu objednávat či rezervovat!

02.03.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla vyvěšena vlajka Ukrajiny jako symbol vyjádření podpory a solidarity. Za účasti několika našich ukrajinských zdravotníků se této události zúčastnili i zástupci vedení nemocnice. Ve FTN aktuálně pracuje přes 100 zaměstnanců ukrajinské národnosti. Nejvíce jsou mezi nimi zdravotníci sestry, kterých je přes 80 a dále lékaři, sanitáři, pomocný nezdravotnický personál či kuchaři.

01.03.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na změny provozní doby očkovacího centra a odběrového místa k testování na Covid-19, a to z důvodu nízkého zájmu o očkování a změn vládních nařízení ve věci testování. Očkovací centrum (pavilon F) bude od 14. 3. nově přestěhováno na pavilon B1.

01.03.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) pracovala neuvěřitelných 35 let. Jako zdravotní sestra nastoupila do nemocnice ke konci 80. let minulého století. Dlouhá léta pracovala na tzv. dospělé chirurgii a hrudní chirurgii, kde se vypracovala až na vrchní sestru.  Řeč je o paní Jaroslavě Truxové, která včerejším dnem završila své mnohaleté působení v naší nemocnici. Posledním jejím pracovištěm bylo Oddělení kvality.  Za FTN se s ní osobně rozloučil ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který jí popřál hlavně pevné zdraví, klid a mnoho sil do její další životní etapy v kruhu rodiny, vnoučat a přátel.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.