Napsali o nás: Komentář ředitele TN Zdeňka Beneše k připravenosti nemocnice na druhou možnou vlnu koronaviru (CNN Prima News)

20.07.2020

O tom, jak jsou připraveny nemocnice na případnou druhou vlnu koronavirové epidemie, kolik lůžek mohou poskytnout pro Covid+ pacienty a na kterých pracovištích či zda mají dostatek ochranných pomůcek a zdravotního personálu, byla reportáž na CNN Prima News. V reportáži byl také rozhovor s ředitelem TN doc. MUDr. Zdeňkem Benešem, CSc., který poskytl krátký komentář k připravenosti nemocnice na případný příchod další vlny pandemie koronaviru. 

České nemocnice se chystají na případnou druhou vlnu koronaviru

Podle odhadů by druhá vlna pandemie koronaviru mohla propuknout na podzim, ale nemocnice se na ni připravují už teď. Kromě lůžek a personálu se snaží zajistit i dostatek ochranných pomůcek, které při první vlně chyběly. Na možnou druhou vlnu epidemie se tak nepřetržitě připravují i nemocnice. „Lůžek máme dostatek, několik desítek včetně jednotek intenzivní péče a oddělení ARO, a navíc máme jednotku intenzivní péče pro děti i z toho důvodu, že v naší nemocnici bylo hospitalizováno 50 procent COVID pozitivních dětí,“ řekl CNN Prima NEWS ředitel Thomayerovy nemocnice Zdeněk Beneš.

VÍCE v reportáži na CNN Prima News (stopáž - 0:40).

Zdroj: CNN Prima News
Datum vysílání: 18. 7. 2020
Autor: Václav Chronek

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.