V TN se konal historicky I. ročník Krčského pediatrického odpoledne! Zúčastnilo se ho téměř 80 odborníků na pediatrii

19.06.2020

Pediatrická klinika I. LF UK a Thomayerovy nemocnice (TN) ve spolupráci se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost (SPLDD) pořádala I. ročník Krčského pediatrického odpoledne. Seminář byl určen pro odbornou veřejnost, praktické lékaře - pediatry a místní zdravotníky. Akce byla pořádána za podpory spol. Nestlé a zúčastnilo se jí více než 80 odborníků na pediatrii.

Cílem semináře byla nejen prezentace a zkušenosti v pediatrické péči v rámci TN, ale také navázání užší spolupráce se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost, které reprezentovala MUDr. Hana Cabrnochová, MBA, místopředsedkyně SPLDD. Seminář zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel TN a odborným garantem akce byl doc. MUDr. Martin Magner, Ph.D., přednosta Pediatrické kliniky I. LF UK a TN. Součástí programu bylo několik odborných prezentací z oblasti pediatrie.

Úvodním tématem byla přednáška na téma – Aktuální doporučení v diagnostice celiakie, kterou prezentoval MUDr. Radim Vyhnánek z Dětské gastroenterologické ambulance v TN. O funkčních bolestech břicha, diagnostice či typech potíží hovořil MUDr. David Bauer taktéž z uvedené ambulance. V druhém bloku přednášek hovořila MUDr. Lucie Gonsorčíková, Ph.D. z  Pediatrické kliniky 1. LF UK a TN o tématu – Zvýšené jaterní testy v ambulanci PLDD. O deficitu imunity u často nemocných dětí a co vše je s tím spojené v rámci zdravotní péče, přednášela MUDr. Markéta Bloomfield z pediatrické kliniky. Součástí Krčského pediatrického odpoledne byla i prezentace firmy Nestlé, která se týkala zdravé dětské výživy a produktů pro ty nejmenší.

Realizace I. ročníku Krčského pediatrického odpoledne byla dalším krokem k vybudování společného multioborového Pediatrického centra Krč.

Vedení TN děkuje všem přednášejícím za spolupráci a aktivní účast na I. ročníku Krčského pediatrického odpoledne. Poděkování patří také všem organizátorům a zároveň I. lékařské fakultě Univerzity Karlovy za podporu a spolupráci. Děkujeme rovněž všem lékařům a ostatním za účast na semináři.

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.