DĚKUJEME! Sestřičky z dětské neurologie v novém a veselém pracovním oděvu

17.06.2020

Oddělení dětské neurologie bude pro dětské pacienty ještě více přívětivější a veselejší, a to díky novým a barevným pracovním zástěrám, které pro zdravotní sestřičky navrhla umělecká a módní návrhářka Marie Zelená ve spolupráci se společností Hedva, a.s. z Moravské Třebové.  Nové zástěry mají dětské a nápadité obrázky, které jsou navrženy tak, aby dětem vykouzlily nejen úsměv na tváři, ale také je pobídly k zamyšlení. Zdravotní sestřičky dostaly několik takových zástěr, a to nejen v různých velikostech, ale také s mnoha motivy na výběr. Součástí daru byly i dětské omalovánky. 

Každý motiv tak má své kouzlo a v sobě ukrytý určitý „vzkaz“ či podmět pro dětskou fantazii. Samotné zástěry jsou vyrobeny ze speciálního prodyšného materiálu, který je určen pro zdravotnická zařízení a splňuje rovněž technická a hygienická kritéria. Slavnostního předání se zúčastnili sestřičky z Odd. dětské neurologie v čele s vrchní sestrou Alenou Petrákovou, Ing. Tomáš Mazal, finanční ředitel ze spol. Hedva, a.s., módní návrhářka Marie Zelená a další.

Co bylo hlavním cílem veselých zástěr?

"Pomoci dětem odbourat nebo aspoň zmírnit strach z vyšetření, převést je na jiné myšlenky. Navázat důvěru k lékařům a sestrám, které si pro děti takové oblečení obléknou, a povídají si s ním o tom, co se podle dětské fantazie může na jednotlivých obrázcích odehrávat. Podle krásné zpětné vazby z nemocnic vím, že i pro sestřičky a lékaře je to přínosné, a také rodiče dětí to v nemocnicích velmi vítají. Vědí, že ušetří hodně dětských slziček," řekla Marie Zelená, módní a oděvní návrhářka a dodala: „Jsem moc ráda, že také na Dětské neurologické klinice v Thomayerově nemocnici mají sestřičky veselé zástěrky.“

Vedení TN velice děkuje panu Ing. Tomášovi Mazalovi ze společnosti Hedva a módní návrhářce Marii Zelené za spolupráci a velice nápaditý a netradiční dar pro naše zdravotní sestřičky z dětské neurologie.

Děkujeme!

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.