DOPRAVNÍ DOPOLEDNE V NAŠEM DĚTSKÉM CENTRU DÍKY POLICII ČR. DĚKUJEME ZA PODPORU!

05.05.2022

Dopravní dopoledne proběhlo v dubnu v našem Dětském centru (DC), a to díky Policii ČR. Ta si připravila pro děti z Centra zábavný program, který byl zaměřený nejen na zábavu a hry, ale také na poučení dětí z různých dopravních situací a na co vše si mají dát pozor, pokud jsou na silnici. Zaměstnanci z DC namalovali dopravní hřiště, vyrobili značky a připravili dětem „vozový park“, aby vše bylo jako opravdové.

Z oddělení prevence z Krajského ředitelství Policie ČR Praha za dětmi přišli nadpraporčík Denisa Heřmánková, praporčík Jana Peřinová, kapitánka Iveta Nácovská a poručík René Hora. Díky nim si děti mohly prohlédnout policejní auto a pak už začaly velké jízdy na dopravním hřišti. Děti z DC a z jeslí Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) se rozdělily do dvou skupin. Starší děti si vzaly kola a koloběžky, menším stačila odrážedla a na hřišti se jezdilo ze všech sil. Kdo zrovna nejezdil, ten si mohl s našimi hosty hrát - větší děti dělaly leporelo z dopravních značek a těm malým dal práci semafor, který potřeboval nalepit svoje barvy na správná místa.

Naši hosté si pro děti připravili i velice poučnou a zajímavou přednášku na téma - bezpečné chování. Dětem také vysvětlili, jaké jsou složky Policie ČR a kam děti mohou v případě potřeby volat, takže důležité telefonní číslo 158 by už měly děti dobře znát. Také se dozvěděly, že jsme měli hosty z týmu policejních preventistů, kteří se věnují nejen dětem, ale i starším lidem, kterým hrozí různá nebezpečí. Podle věku svých posluchačů mají připravená nejen rozdílná témata, ale i vhodné pomůcky. Pro naše malé děti to byly například různé hračky či maňásci. Děti byly z hostů nadšené, a když při loučení dostaly medaile, byly naprosto spokojené.

Celé dopoledne si děti skutečně radostně užily a velký dík za to patří jak policejním preventistům, tak všem ostatním. Doufáme, že se podobná akce někdy v budoucnu zopakuje, protože měla úspěch a pro všechny to bylo velmi příjemné a zajímavé dopravní dopoledne.

DĚKUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.