FTN dosud hospitalizovala přes 200 ukrajinských uprchlíků. Ambulantně jich ošetřila už více než 1250!

17.05.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo dosud hospitalizováno přes 200 ukrajinských uprchlíků s nejrůznějšími zdravotními potížemi, a to i nádorového původu. Nejčastěji byli tito pacienti hospitalizováni se zažívacími nebo neurologickými problémy atp. Velkou část hospitalizovaných pacientů z Ukrajiny tvořily i děti, a to v počtu 96 nemocných.

V rámci ambulantní zdravotní péče bylo ve FTN k dnešnímu dni ošetřeno více než 1250 lidí, kteří utekli do ČR před válkou na Ukrajině. Ženám z Ukrajiny jsou rovněž poskytována různá gynekologická vyšetření, předporodní péče a podařilo se již realizovat celkem 29 porodů. Ve FTN působí i několik tzv. UA POINTŮ, a to pro dospělé či děti. Ženám nabízíme zdravotní péči i v rámci Gynekologicko-porodnického oddělení. Na Pediatrické klinice 1. LF UK poskytujeme ukrajinským dětem ambulantní péči, která se zaměřuje mj. například na prevenci zdraví a také na očkování proti běžným dětským nemocem. Naprostá většina ukrajinských pacientů je řádně pojištěna. Celková vyšetření ve FTN probíhají 24 hodin denně a bez větších problémů a komplikací.

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.