Primář Koukolík Rytířem lékařského stavu

20.03.2018

V pořadí již 24. Rytířem lékařského stavu se 15. března 2018 stal emeritní primář Oddělení patologie a molekulární medicíny Thomayerovy nemocnice MUDr. František Koukolík, DrSc. Pasován do tohoto stavu byl prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkem v Břevnovském klášteře.

MUDr. František Koukolík, DrSc. (*1941) zahájil svou lékařskou dráhu v roce 1959, kdy se stal studentem lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Poté pracoval v Anatomicko-patologickém ústavu FVL UK V Praze, dále působil také v několika jihočeských nemocnicích jako chirurg, patolog a primář. V roce 1983 se pak stal primářem Oddělení patologie a molekulární medicíny Thomayerovy nemocnice, a tuto svou pozici zastával až do roku 2012. V současné době působí nejen jako emeritní primář v naší nemocnici, ale věnuje se také přednáškové a vzdělávací činnosti.

Česká lékařská komora pravidelně oceňuje své nejvýznamnější členy již od roku 1996. Titul Rytíř lékařského stavu je každoročně udělován jedné z osobností české medicíny, která výkonem své lékařské praxe či vědeckou činností významným způsobem přispěla k rozvoji medicíny, a která se svým morálním jednáním stala příkladem a vzorem pro své kolegy. O udělení titulu rozhodují členové ČLK.

Foto: ČLK

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.