O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

Rozhovor s prof. Vašákovou - Astma a jeho nová biologická léčba (ČRo, Moci bez nemoci)

Další díl pořadu Moci bez nemoci se věnoval diagnóze Astma bronchiale a nové biologické léčby. Svůj příběh vyprávěla paní Anna, která tento způsob léčby právě podstupuje. Pozvání moderátorky a autorky pořadu Šárky Volemanové přijala i profesorka Martina Koziar Vašáková, přednostka z Pneumologické kliniky 1. LF UK a Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze.

26.03.2024
Číst více
Poděkování intervenčnímu týmu z FTN za pomoc při událostech na Filozofické fakultě UK v roce 2023

21. prosinec 2023 se navždy zapsal černým písmem do novodobé historie ČR, a to v souvislosti s tragickými událostmi na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Na tento den lze jen těžko zapomenout. Kdo však určitě nezapomene je náš intervenční tým, který tehdy zasahoval a pomáhal přímo v centru dění. Za poskytnutou pomoc a spolupráci obdrželi členové týmu i osobní dopis s poděkováním od prezidenta České republiky pana Petra Pavla.

26.03.2024
Číst více
Riziko Alzheimerovy nemoci zvyšuje neléčená hypertenze (Zdravezpravy.cz)

Riziko Alzheimerovy nemoci zvyšuje neléčený či špatně léčený vysoký krevní tlak už ve středním věku. Upozornil na to přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK a FTN profesor Robert Rusina. Riziko rozvoje Alzheimerovy nemoci roste s přibývajícím věkem. Nemoc postihuje zhruba pět procent populace ve věku 65 a více let. A každých pět let se počty pacientů v této věkové skupině až zdvojnásobují. Profesor Rusina nyní ale upozornil na další riziko přispívající k rozvoji demence. Jde o neléčený vysoký krevní tlak neboli hypertenze.

22.03.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.