O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

OČKOVACÍ CENTRUM VE FTN STÁLE NABÍZÍ OČKOVÁNÍ PROTI ČERNÉMU KAŠLI!

Očkovací centrum ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) získalo díky Min. zdravotnictví další dodávky nových vakcín proti ČERNÉMU KAŠLI! Jediná účinná ochrana proti této infekci je nechat se očkovat. Ochráníte tím své zdraví a zdraví všech ostatních.

26.04.2024
Číst více
JAK SE JOYSTICKEM A PEDÁLY ŘÍDÍ ROBOT UVNITŘ LIDSKÉHO TĚLA (Respekt)

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo nedávno otevřeno unikátní multioborové robotické centrum, které od té doby jede na plné obrátky. V centru se střídají operatéři hned z několika oborů, a to z urologie, hrudní chirurgie, gynekologie a dospělé chirurgie. O tom, jak vypadá ve skutečnosti taková robotická operace, jaké jsou její výhody a čím se liší od standardního výkonu se mohli přesvědčit i autoři tohoto článku z týdeníku Respekt. Představte si, že máte vpravit kus masa do igelitového pytlíku a ten uzavřít. Nic těžkého, že? Jenže úkon, jehož jsme svědky, probíhá uvnitř lidského těla. „Maso“ se do pytlíku, takzvaného endobagu, snaží vsunout jemné chirurgické nástroje ovládané na dálku, signály přenášenými pomocí optických kabelů. Do pacientova organismu vede jen několik malých otvorů, velký řez, na který jsme při operacích zvyklí, zde chybí – lidské tělo zůstává uzavřeno. Jsme v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici a účastníme se takzvané robotické operace; úkonu, při němž lékařům asistuje obří stroj vyplňující podstatnou část operačního sálu.

26.04.2024
Číst více
Ve FTN byl ukončen projekt zaměřený na týrané děti a násilí v rodině. Projekt byl podpořen díky tzv. Norským fondům!

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byl ukončen projekt pod názvem „Implementace programu záchytu traumatizovaných dětí a zastavení násilí", který byl zahájen v únoru 2021.  Projekt získal finanční podporu z grantu z Fondů EHP 2014-2021 (tzv. Norské fondy) v rámci programu „Zdraví“. Cílem projektu bylo vytvořit a pilotně otestovat různé nástroje pro včasné rozpoznání násilí či týrání páchaného v rodinném prostředí na dětech, a to nejenom ve zdravotnickém zařízení, ale hlavně školách. Součástí projektu byla školení pro pedagogy, výchovné poradce, lékaře, psychology a psychiatry za účelem zvýšení jejich kvalifikace v oblasti léčby duševního zdraví u traumatizovaných dětí. Projekt byl realizován ve spolupráci se Základní a mateřskou školou při FTN a norskou organizací Alternativ til Vold (ATV).

24.04.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.