O nás

Vítáme Vás na stránkách Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), která patří mezi tradiční a největší zdravotnická zařízení v České republice. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze.

Fakultní Thomayerova nemocnice je moderně se rozvíjející klinické centrum, kde se poskytuje specializovaná medicína na velmi vysoké úrovni a které současně poskytuje zázemí odborníkům z mnoha lékařských oborů.

Naši odbornou pomoc zaměřujeme především na pediatrické obory, traumatologii, onkologii, neurologii a pneumologii. Samozřejmě si udržujeme vysoký standard i v dalších klinických oborech.

 
 
 

Novinky a aktuality

FTN zahájila projekt na podporu rehabilitační péče o pacienty v kritických stavech, a to díky podpoře EU fondů v rámci Národního plánu obnovy ČR

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) zahájila projekt pod názvem „Podpora rehabilitační péče o pacienty po kritických stavech ve FTN“, který je financovaný díky EU fondům v rámci Národního plánu obnovy ČR a za podpory Min. zdravotnictví. Projekt potrvá až do dubna 2026 a jeho cílem je zajištění komplexního rehabilitačního přístupu a zlepšení dostupnosti péče prostřednictvím pořízení nového a moderního rehabilitačního vybavení a zdravotnických přístrojů.

10.05.2024
Číst více
Rozhovor s psychologem Martinem Loučkou - Zavést eutanazii? Společnost zatím nemá systém, který by vylučoval rizika (Forum24)

Se zakladatelem Centra paliativní péče o tom, jaká rizika představuje zavedení eutanazie a v čem je současná debata nefér. Martin Loučka je psycholog a vysokoškolský učitel, který se zabývá v teorii i praxi tématem důstojného umírání a zmírňování bolesti a utrpení. Studoval v Anglii i v USA, byl na stáži v Nizozemsku, působil jako psycholog dětského podpůrného týmu ve FN Motol a dospělého paliativního týmu ve vinohradské nemocnici. Nyní pracuje jako psycholog na Oddělení paliativní péče ve Fakultní Thomayerově nemocnici. V roce 2014 založil Centrum paliativní péče. Dlouhodobě se zabývá otázkou eutanazie, o níž vydal spolu s kolegy knihu Eutanazie – Víme, o čem mluvíme?

09.05.2024
Číst více
AKTUÁLNĚ Z PORODNICE KRČ VE FTN. V DUBNU SE U NÁS NARODILO 153 MIMINEK!

V dubnu 2024 se v naší porodnici (pavilon U) ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) narodilo celkem 153 miminek. Nejvíce bylo Davídků, Kristýnek a Laur. Všem maminkám a jejich dětem přejeme hlavně pevné zdraví, štěstí a pohodu.

09.05.2024
Číst více
 

Více novinek

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.