Veselé loutky přišly pobavit dětské pacienty a děti zaměstnanců Thomayerovy nemocnice

30.07.2020

Šarivari, to byl název venkovního a veselého divadelního představení, které připravilo Centrum podpůrné péče při TN ve spolupráci se spolkem Loutky v nemocnici. Pod heslem „Pomáháme dětem, aby se zase smály“ přišli herci pobavit a rozesmát naše dětské pacienty a děti zaměstnanců z Thomayerovy nemocnice. Představení se odehrálo v centrálním parku areálu nemocnice a bylo se opravdu na co koukat. Loutky různých velikostí, tvarů a barev znázorňovaly například hejno cvičených ryb, zamilovanou provazochodkyni nebo klauna, který stojí na hlavě anebo třímetrového žongléra. Děti přišla pobavit i vtipná a chytrá loutka – SURIKATA a hned bylo o zábavu postaráno. 

To vše na jednom místě a v jediný čas, kdy se dětské publikum najednou ocitlo v jiném a veselejším světě než-li v nemocničním prostředí. O tom bylo představení, které všem udělalo radost a vykouzlilo úsměv na tváři. Kromě loutek, herci rovněž žonglovali, chodili na chůdách, předváděli dětem různé akrobacie a zpívali známé české písničky za doprovodu hudebních nástrojů v podobě tahací harmoniky, trubky atd.

A co vlastně znamená pojem „Šarivari“?

Šarivari byl lidový průvod, který byl podobný masopustu a může znamenat i hlučný zmatek, chaos, povyk a celou řadu dalších hlasitých projevů dobré nálady a pozitivních myšlenek. A přesně o tom bylo loutkové představení a veselá show pro ty nejmenší pacienty z Thomayerovy nemocnice a nejen pro ně.

Vedení TN děkuje všem, kteří se spolupodíleli na přípravě divadelního představení pro děti. Veliké díky patří Centru podpůrné péče za iniciativu a spolupráci.

Vaše TN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.