Napsali o nás: Darovat krev a krevní plazmu přišly známé osobnosti do TN. Děkujeme! (expres.cz)

19.11.2020

Krve a plazmy není nikdy dost! V duchu bohulibého hesla vyrazila do Thomayerovy nemocnice hodně povedená partička, kterou dal dohromady moderátor Petr Vágner (43). Nechyběli například hokejista Radko Gudas, fotbalista Vladimír Šmicer  nebo herec Martin Písařík. Do Transfuzního oddělení Thomayerovy nemocnice (TN) přišel darovat krev i ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček a celá řada dalších známých osobností.

Vedení TN velice děkuje všem těmto dárcům za ochotu a podporu dobré věci.  Darovat krev je tak jednoduché a přitom tolik důležité pro záchranu lidského života, a to nejen v době koronaviru!

Brněnská krev může zachránit Pražáka, vtipkoval Švancara, kterému pustili žilou

„Přesně před měsícem jsem začal obvolávat své kamarády a známé, jestli by se nechtěli zapojit do pomoci českému zdravotnictví, které se potýká s kritickým nedostatkem transfúzních přípravků pro léčbu pacientů. Darováním krve nebo třeba plazmy, pokud prodělali nemoc covid-19,“ řekl Expresu  Petr Vágner.

Sportovní komentátor CNN Prima News byl mile překvapený, že přišla pomoci celá řada sportovců včetně ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Ten už má za sebou několik odběrů krve. „Příště s sebou vezmu kolegy z ministerstva a dali bychom kyblík diplomatické krve. Dnes ještě oslovím členy sociální demokracie v Praze, aby se také zapojili a rozšířili řady dárců krve,“ nechal se slyšet Petříček. Na otočku čtyři sta kilometrů z Brna přijel dát krev fotbalový útočník Petr Švancara. „Jsem rád, že můžu pomoci a že brněnská krev může zachránit i Pražáka,“ vtipkoval.

VÍCE INFO o podmínkách darování krve a krevní plazmy na webu TN

VÍCE v článku Expres

Zdroj: expres.cz
Datum vydání: 16. 11. 2020
Autor: Lukáš Vltavský

Vaše TN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.