Potravinové intolerance

Vyšetření potravinové intolerance

Imunologická laboratoř provádí vyšetření potravinové intolerance pro samoplátce.

Vyšetření na 216 druhů potravin

Pomocí testu firmy Euroimmun IgG EURO-LINE-Food Profile.

Cena: 11 400,- Kč

Více informací najdete ZDE.


Co je to potravinová intolerance?

Klasická alergie, která se projeví při styku s určitou potravinou, je charakteristická okamžitou a často silnou reakcí imunitního systému. Potravinové intolerance se projevují zcela jinak – reakce jsou opožděné a příznaky se mohou objevit až za několik dnů nebo týdnů. Je to v podstatě neobvyklá reakce těla na určité potraviny, která se může projevit několika způsoby.

Přečtěte si více ZDE.


K čemu je dobré vyšetření?

Výskyt potravinové intolerance je poměrně častý. Odhaduje se, že jí trpí asi 45% obyvatel. Ačkoli potravinová intolerance není životu nebezpečná, její vliv by se neměl nikdy podceňovat. Příznaky bývají často nejasné a základní příčina problému – potravina, není vždy správně diagnostikována. Otázka tedy zní: Jakou potravinu můj organismus odmítá?

Více o potravinové intoleranci a o způsobu vyšetření ZDE.


Jak vyšetření probíhá?

Vyšetření se odehrává ve Fakultní Thomayerově nemocnici a není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Stačí si vytisknout a vyplnit příslušnou Žádanku a naplánovat si návštěvu u nás.

Veškeré potřebné informace a navigace ZDE.


Napsali o nás

Zjistěte, která jídla vám škodí nejvíc

Brokolici? Špenát? „Tlusté“? To je samozřejmě jen otázka individuální chuti. Jenže pak existují i jídla, která nesnáší váš organismus. A ta vám mohou ublížit i tehdy, když vám vlastně chutnají.

RNDr. Milan Paulík, CSc. v magazínu Žena


Milan Paulík o alergiích na potraviny

Alergií, která se projeví při styku s určitou potravinou, trpí asi 45 procent obyvatel. Příznaky bývají často nejasné a základní příčina problému potravina není vždy správně diagnostikována. V poslední době se stále více lidí obrací na imunologické laboratoře, kde se provádí testování na potravinovou intoleranci. Je možné být alergický na více potravin najednou? A jak probíhá testování?

RNDr. Milan Paulík, CSc. v internetovém magazínu Týden

 
 
 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.