FTN zahájila projekt na podporu rehabilitační péče o pacienty v kritických stavech, a to díky podpoře EU fondů v rámci Národního plánu obnovy ČR

10.05.2024

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) zahájila projekt pod názvem „Podpora rehabilitační péče o pacienty po kritických stavech ve FTN“, který je financovaný díky EU fondům v rámci Národního plánu obnovy ČR a za podpory Min. zdravotnictví. Projekt potrvá až do dubna 2026 a jeho cílem je zajištění komplexního rehabilitačního přístupu a zlepšení dostupnosti péče prostřednictvím pořízení nového a moderního rehabilitačního vybavení a zdravotnických přístrojů.

„Každý den se v nemocnici setkáváme s pacienty, kteří prošli závažnými zdravotními komplikacemi, jako jsou vážné dětské úrazy, úrazy mozku, cévní mozkové příhody, traumatická poranění, nebo chirurgické zákroky, a nyní potřebují intenzivní rehabilitaci, aby se mohli co nejrychleji vrátit do normálního života. Bohužel nedostatek moderního vybavení nám brání poskytnout jim tu nejefektivnější péči, kterou si zaslouží, a to se nyní zásadně změní díky poskytnutým finančním prostředkům z EU,“ uvedl MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA, přednosta Kliniky revmatologie a rehabilitace 3. LF UK a FTN.

Nedostatek moderního vybavení vede k určitému omezení schopnosti nemocnice poskytovat pacientům vždy efektivní rehabilitační terapii. Díky novému rehabilitačnímu vybavení a přístrojům však bude možné zlepšit rehabilitační procesy v souladu s nejnovějšími standardy v této oblasti. Díky tomu dojde ke zkvalitnění péče a k rychlejší rekonvalescenci pacientů a jejich následného návratu do běžného života.

„Naše nemocnice patří mezi přední zdravotnická zařízení v ČR, která poskytuje kvalitní zdravotní péči, včetně právě léčby kritických stavů a rehabilitace. Z toho důvodu je zmíněný projekt pro nás velice důležitý. Je zásadní pro další rozvoj kvalitní a moderní rehabilitační péče pro naše pacienty, kteří jsou v různých kritických stavech a potřebují komplexní zdravotní péči včetně rehabilitace,“ dodal doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel FTN.

VÍCE o projektu

VÍCE o Klinice revmatologie a rehabilitace

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.